GSM operatörleri Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone'dan flaş karar. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

GSM operatörleri Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone'dan flaş karar. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor
GSM operatörleri Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yerli mesajlaşma ve sosyal medya uygulamaları için iş birliğine imza attı. Bu kapsamda Türk Telekom müşterileri BiP'i, Turkcell kullanıcıları ise Türk Telekom'un yeni nesil sosyal medya platformu Yaay'ı internet kotalarından harcama yapmadan kullanabilecek. Vodafone'un İletişim Pass paketi ise ücretsiz sunulacak.

AA'da yer alan habere göre, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone şirketleri ortak bir karara imza atarak yerli mesajlaşma uygulamaları ve sosyal medya platformlarının kullanıcılara tamamen ücretsiz olarak sunulacağını açıkladı.

Bu kapsamda Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone müşterileri BiP ve Yaay'dan intenet kotalarını kullanmadan ücretsiz olarak faydalanacaklar.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Erkan, "Ülke insanımız adına yapılan bu iş birliğimizin Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyor, Türk Telekom ve Vodafone Türkiye yöneticileri başta olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlara teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal, "Türkiye'nin üç büyük şirketi, güzel bir dayanışma örneği sergiledi. Hepimiz Türkiye'nin dijitalleşme vizyonuna katkımızı, yenilikçi dijital platformlar sunarak pekiştiriyoruz. Birlikte attığımız bu adım, çalışmalarımızı daha da değerli kılıyor. Önümüzdeki dönemde de benzer iş birliklerinin artmasını temenni ediyorum. Turkcell ve Vodafone yöneticilerini ve bu süreçte katkısı bulunan herkesi canı gönülden tebrik ediyorum." diye konuştu.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Engin Aksoy ise, "İletişim Pass kapsamında sunduğumuz mevcut uygulamalara yerel mesajlaşma ve iletişim uygulamalarını da dahil etme kararı aldık. Tarifesi içinde İletişim Pass paketi olan tüm müşterilerimiz şubat itibarıyla yerli mesajlaşma uygulamalarını diğer uygulamalarla birlikte süresiz ve ücretsiz kullanırken, tüm Vodafone müşterilerimize ise bu uygulamaları 1 ay boyunca ücretsiz sunacağız. Vodafone olarak, üç operatörün beraber geliştireceği, uluslararası seviyede rekabet edebilecek sektörel ve yerli platformlara yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.