Guardiola: “Tebrikler Liverpool, şampiyon oldunuz”

Guardiola: “Tebrikler Liverpool, şampiyon oldunuz”
Manchester City Menajeri Guardiola 3-2 mağlup oldukları Norwich City maçı sonrası dikkat çeken bir açıklama yaptı. İspanyol teknik adam, Liverpool’un 5 puan gerisine düşmeleriyle ilgili “Peki: Tebrikler Liverpool, şampiyon siz oldunuz” dedi.

Premier Lig’in beşinci haftası sürpriz bir sonuca sahne oldu. Ligin yeni takımlarından Norwich, şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olan Manchester City’yi 3-2’lik skorla mağlup etmeyi başardı.

Son 2 sezonun şampiyonu Manchester City, bu sonucun ardından en büyük rakibi Liverpool’un 5 puan gerisinde kaldı.

Maçın ardından basın mensuplarının karşısına çıkan Pep Guardiola, esprili bir dille Liverpool’u tebrik etti.

Guardiola “Eylül ayındayız. Bunu gerçekten yapacak mıyız? Peki: Tebrikler Liverpool, şampiyon siz oldunuz. Daha Eylül ayındayız! Ukrayna’ya gidip geldikten sonra yenileneceğiz. Kaybettiğimiz 5 puana bakacak olursak, Tottenham maçında puan kaybetmememiz gereken bir oyun oynadığımızı düşünüyorum. Norwich karşısında ise rakibimiz ne yapması gerektiğini gayet iyi biliyordu” ifadelerini kullandı.

Oyuncularıyla çalışmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden İspanyol teknik adam “Bu adamların teknik direktörü olmaktan keyif alıyorum. Oyuncularımın kulüp için her şeyi yaptıklarından bir an bile şüphe duymadım. Maçın ardından soyunma odasında onlarla konuştum. Antrenmanlarda neyi çalıştıysak sahada aynısını yaptıklarını söyledim. Sezon sonuna kadar da bu durumu devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Manchester City, ligin altıncı haftasında 21 Eylül Cumartesi günü Watford’u ağırlayacak.