Gülistan doku 206 gündür her yerde aranırken, 'Baş şüpheli tutuklansın' talebi reddedildi

Gülistan doku 206 gündür her yerde aranırken, 'Baş şüpheli tutuklansın' talebi reddedildi
Tunceli’de 206 gündür her yerde aranan Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Genç kadının ablası Aygül Doku, olayın baş şüphelisi olarak görülen Gülistan Doku’nun erkek arkadaşı Zeinal A. için savcılığa yapılan tutuklama talebinin reddedildiğini söyledi.

Tunceli’de 5 Ocak tarihinden bu yana kayıp olan Gülistan Doku’yu arama çalışmaları devam ediyor. 21 yaşındaki üniversite öğrencisinin bulunması için Uzunçayır Barajı’nın kısmen tahliye işlemleri sürerken, genç kadının ablası Aygül Doku, olayın baş şüphelisi olarak gösterilen Gülistan’ın erkek arkadaşı Zeinal A. için savcılığa yapılan tutuklama talebinin reddedildiğini söyledi.

Tunceli'de 5 Ocak'ta kaybolan Gülistan Doku'nun bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki suyun kısmen tahliye edilmesi işlemi sürüyor.

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Doku'nun (21) ailesinin, Diyarbakır'dan kente gelerek kayıp başvurusu yapmasıyla başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince baraj gölü yüzeyinde ve kıyılarında botlarla sürdürülen arama çalışmalarına Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku da katıldı.

Abla Doku, gazetecilere yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının 206 gündür sürdüğünü ve bir sonuca ulaşılamadığı için üzgün olduklarını söyledi.

Olayın baş şüphelisinin Gülistan'ın erkek arkadaşı Zeinal A. olduğunu iddia eden Doku, aile avukatlarının Zeinal'ın tutuklanması için savcılığa başvurduğunu, fakat savcılığın bugün tutuklama talebini reddettiğini aktardı.

Tutuklama kararının alınmamasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Doku, şöyle konuştu:

İlgili Haberler