Gültekin Uysal: “Bu ülkede kravatlı bir soygun var”

Gültekin Uysal: “Bu ülkede kravatlı bir soygun var”
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Ülkede bir çadır tiyatrosu var. Ülkenin taahhüt ettiği paralar halkın cebinden çıkacak. Bu ülkede kravatlı bir soygun var. Yarınımızı çaldırtmamak adına mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kocaeli’nde partisinin il teşkilatı ile kahvaltı toplantısında bir araya geldi.

Organizasyonda konuşan Uysal, “Seçime az bir süre kaldı. Bu bir yerel seçim… Siyaseti iki kutba mahkum etmek adıan özel bir çaba var. Ülkemizin can alıcı meseleleri var. Biz her kürsüde inandığımız değerleri paylaşıyoruz. 31 Mart yerel seçimleri aslında ortak bir iklimin son merhalesi. Bizim bir kişinin şahsına karşı karşıtlığımız yok. Biz kendi fikirlerimize göre değerlendirmeler yaparak tavırlar aldık. Hukuk devletinin, demokratik düzenin olduğu bir ülke olsun istiyoruz. 73 yıllık siyasi hayatımızda bu kavgayı verdik” ifadelerini kullandı.

“PKK İLE İŞBİRLİĞİ YAPMA İMTİYAZI AKP’DEYDİ”

“Biz sadece ve sadece kendi mücadelemizi veriyoruz” diyen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kendimize doğru soruları sormak zorundayız. Söyleyecek yalanları olmayanların bazı dini, siyasi hamasi söylemlerle problemlerin üstünü örttüğünü görüyoruz. İcat edilmiş bir takım suçlar var. Bu zamana kadar PKK ile işbirliği yapma imtiyazı sadece AKP’de olduğu için bazı söylemler görüyoruz. Savrulmanın bir manası yok. Biz muhalefet partisiyiz. Muhalefete de muhalefet yapma gibi bir durumumuz da yok.”

“DEMOKRASİYİ HALK GOYGOYCULUĞUNA GETİRDİLER”

“Maalesef yerel yönetimler uzun süredir kirli kaynaklarla finanse ediliyor. Bu harcamalar sadece hazineden alınan yardımlarla olabilecek harcamalar değil. Birilerinin müsaade ettiği kadar demokrasiye onay vermeyeceğiz. Türkiye’nin kaynakları heba ediliyor. Demokrasiyi halk goygoyculuğuna getirdiler. İnsanlar kadrolu seçmen haline getirilip vatandaşın oy hakkının önünde engeller var. Ülkede bir çadır tiyatrosu var. 31 Mart’a kadar bir tiyatro var ve sonrasında bunun zararını halk görecek. Ülkenin taahhüt ettiği paralar halkın cebinden çıkacak. Bu ülkede kravatlı bir soygun var. Yarınımızı çaldırtmamak adına mücadele etmeliyiz.”