Gültekin Uysal: Demokrasi bizler için bir gömlek değildir

Gültekin Uysal: Demokrasi bizler için bir gömlek değildir
Demokrat Parti Genel başkanı Gültekin Uysal, partisinin kuruluş döneminde “Milli Görüş gömleğini çıkardım” diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik, “Demokrasi bizim ruhumuzdur. Demokrasi bizler için bir gömlek değildir.” göndermesi yaptı.

Demokrat Parti Genel başkanı Gültekin Uysal, partisinin “Türkiye Demokrasiye Geçiyor” adlı buluşmasında konuştu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile AKP’den istifa eden eski başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın Demokrat Parti’nin yönetimine geçeceği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Uysal, “Amiyane tabiriyle marabasıyla satılık köy değil, siyasi bir parti burası. Bir gelenek ve geçmişi var” ifadelerini kullandı.

Ekonomi üzerine yürüttükleri ayrıntılı çalışmalar itibariyle Türkiye’nin ciddi bir kriz arifesinde olduğunu kaydeden Uysal, ülkede ekonomideki sarsıcı kırılmalar yaşanmasıyla birlikte ciddi bir siyasi ve demokratik kriz zemini gözlendiğini anlattı.

“DEMOKRASİ BİZLER İÇİN GÖMLEK DEĞİLDİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’nin kuruluş döneminde, “Milli Görüş gömleğini çıkardım” yönündeki ifadesini isim vermeden eleştiren Uysal, “Demokrasi bizim ruhumuzdur. Demokrasi bizler için bir gömlek değildir. Bu memleketin geleceği için demokratız, araç değil amaç addediyoruz” dedi.