Gümbür gümbür geliyor. Meteoroloji'den çok kritik uyarı

Gümbür gümbür geliyor. Meteoroloji'den çok kritik uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün İstanbul, Bursa, Kocaeli, Zonguldak, Bartın ve Antalya illerini etkisi altına alması beklenen sağanak yağışta olası su baskınları, yıldırım ve ulaşımda yaşanacak aksamalarla ilgili vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde şu açıklama yapıldı: 

"Cuma günü ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Marmara'nın doğusu Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ile zamanla Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde Düzce, Zonguldak, Bartın kuvvetli (21-50 kg/m2); İstanbul'un Anadolu Yakasının kuzey kesimleri ile Kocaeli'nin Kandıra, Sakarya'nın Kaynarca ve Ferizli ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (50-75 kg/m2) olması beklendiğinden su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

AKDENİZ'DE YAĞIŞ UYARISI 

Antalya'nın Aksu, Serik, Manavgat ve İbradı ilçeleri ile Isparta çevrelerinde cuma günü kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, cuma günü Batı Akdeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Antalya’nın Aksu, Serik, Manavgat ve İbradı ilçelerinde kuvvetli, iç kesimlerinde ve Isparta çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BURSA 12°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL 14°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Anadolu Yakasının kıyı kesimleri ile bugün il genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KIRKLARELİ 11°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 17°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR 16°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 18°C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA 9°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile bugün öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 9°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK 14°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON 18°C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM 4°C, 18°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, bugün yerel olmak üzere sağanak yağışlı

GAZİANTEP 12°C, 27°C

Parçalı ve az bulutlu

DİYARBAKIR 11°C, 27°C

Parçalı ve az bulutlu