Gümüşhane’de 124 köye ulaşılamıyor

Gümüşhane’de 124 köye ulaşılamıyor
Gümüşhane'de dün başlayan kar yağışı nedeniyle 124 köye ulaşım sağlanamıyor. ilçe merkezlerinde de belediye ekipleri, ana yollarda karayolları ve köy yollarında il özel idaresi ekipleri karla temizleme ve buzlanmaların önlenmesi çalışması yürütüyor.

Yoğun kar yağışının görüldüğü ve kar kalınlığının 25 santimetre olarak ölçüldüğü merkez ilçede 60, Kürtün'de 29, Torul'da 25, Şiran'da 10 köy yolu ulaşıma kapandı.

gumushnae.jpg

İlçe merkezlerinde de belediye ekipleri, ana yollarda karayolları ve köy yollarında il özel idaresi ekipleri karla temizleme ve buzlanmaların önlenmesi çalışması yürütüyor.

gumushane2.jpg


Kürtün'de İlçe umumi Hıfzısıhha Kurulu kararı gereğince yoğun kar yağışı nedeniyle bugün kamu kurumlarında görev yapan engelli, hamile ve süt izni kapsamındaki kamu görevlilerinin bir gün idari izinli sayılacak.

gumushane3.jpg
Yağışın sürdüğü Gümüşhane-Trabzon arasındaki Zigana Dağı, Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun Dağı, Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk Dağı, Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün Dağı ve Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan Dağı geçitlerinde de kar yağışı etkili olurken, yetkililer bu yolları kullanacak sürücülere dikkatli olması ve zincirsiz yola çıkmamaları uyarısında bulunuyor.

gumushane4.jpg
Öte yandan kentin eski yerleşim yeri Süleymaniye Mahallesi'nde tarihi yapılara yansıyan kar güzel görüntüler oluşturdu.