Gün bugündür

Mehmetçik Vakfı, Şehit ve Gazi asker aileleri için "Şehit kızı Hilal bize emanet" başlığı ile kurban bağışı kampanyası başlattı. Türk polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı da Şehit ve Gazi Polis aileleri için bağış kabul ediyor.

PKK, PYD, FETÖ ve IŞİD gibi terör örgütleri ile kahramanca mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Polisi vatanımızın bölünmemesi, Türk halkının huzuru ve güvenliği için gece gündüz görev yapıyor.

Bu görev sırasında kahpe, kalleş, şerefsiz terör örgütlerinin pusu ve saldırıları ile askerlerimiz ve polislerimiz Şehit düşüyor, Gazi oluyor.

Türk halkı Şehit ve Gazileri için kan ağlıyor ama asıl acı ve yıkım kuşku yok ki geride kalan aileleri üzerinde yoğunlaşıyor.

Ülkemiz için, vatanımız için, bayrağımız için, istiklalimiz için, demokrasimiz için canlarını veren Şehitlik mertebesine ulaşan asker ve polislerimizi şükranla yâd ediyoruz.

Ruhları şad olsun.

Terörle mücadelede Gazi olan asker ve polislerimize ise Türk halkı olarak şükran duyuyoruz.

Vefa duygularımız elbette önemli ama önemli olan diğer bir konu da Türk Milleti olarak Şehit ve Gazi ailelerine sahip çıkmaktır.

İşte bu sahip çıkmada gerek asker gerek polis vakıflarına yardım etmekle gerçekleşir.

Yapacağımız bu bağışlar Şehit ve Gazi ailelerinin ekonomik sıkıntı yaşamamalarına, çocuklarını okutmalarına büyük bir katkı olacaktır.

Mehmetçik Vakfı "Kurban Bağışı" kampanyasında kurban bedelini 790 lira olarak belirledi.

Ayrıca bağış yapmak isteyenler için de vakfın duyurusu şöyle:

TSK Mehmetçik Vakfı'na banka yolu ile bağış yapabilmek için banka görevlisine "TSK Mehmetçik Vakfına bağış yapmak istiyorum" demeniz yeterlidir. Bu şekilde bağış yaptığınızda, banka görevlisi Kurumsal Tahsilat / Bağış Ekranı'nı kullanacağı için masraf alınmayacak ve bağış bilgileriniz otomatik olarak Vakıf sistemine gönderilecektir.

Bağış kabul eden bankalar:

T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Akbank, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Denizbank, Finansbank, ING Bank

Mehmetçik Vakfı kurumsal bağışların kurumlar ve gelir verginizden düşebileceğini de duyuruyor.

Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın bağış duyurusu da şöyle:

Çeşitli şekillerde Vakfımıza veya şu anda 33 ilimizde faaliyet gösteren Vakıf İl Şubelerimize intikal eden nakdi bağışlar, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan seri numaralı bağış makbuzlarıyla ile Vakıf Genel Merkez'inde veya Vakıf İl Şubeleri'nde (İlgili Emniyet Müdürlükleri tarafından yönlendirme yapılacaktır.) kabul edilir.

Ayrıca nakdi bağışlar,

Vakfımızın T.Vakıflar Bankası G.O.P. Şubesi'ndeki

TR 3700 0150 0158 0072 8732 5260,

TR 1500 0150 0158 0072 8993 5150,

T.C. Ziraat Bankası Bakanlıklar Ankara Kamu Girişimci Şubesi'nin

TR 4000 0100 2532 0327 6609 5137 İBAN numaralı hesaplara yurdumuzun her yerinden masrafsız olarak yatırılabilinmektedir.

Yazarın Diğer Yazıları