Gün Sazak dualarla anıldı
Ölümünün 28. yılında kabri başında anılan örnek devlet adamı için MHP Genel Başkanı Bahçeli, “İçinde bulunduğumuz siyasal ortamda Gün Sazak Bey’in önemi, değeri ve sahip olduğu erdemi daha iyi anlaşılabilecektir” dedi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “içinde bulunduğumuz siyasal ortamın kriz ve gerilimlere teslim edildiği, devlet imkanlarının yakınlara, akrabalara ve yandaşlara peşkeş çekildiği bu marazi dönemde Sazak Bey’in önemi, değeri ve sahip olduğu erdemi daha iyi anlaşılabilecektir” dedi. Bahçeli, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak’ın ölümünün 28. yıl dönümü dolayısıyla Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı Sazak köyünde düzenlenen “Gün Sazak ve Şehitlerimizi Anma Günü” törenine katıldı. Burada okunan Kur-an’ı dinleyen Bahçeli, dua etti ve kırmızı, beyaz karanfiller bıraktığı Gün Sazak’ın mezarına su döktü. Bahçeli, yaptığı konuşmada “inancı, imanı, kararlılığı ve cesaretiyle bir devre damgasını vuran ülkü davasının nadide şahsiyetlerinden Gün Sazak’ın şehit edilişinin 28. yılında bir araya geldiklerini” söyledi.
Mücadeleden asla kaçmadı
“Büyük Türk milliyetçilerinin, bedeli ne kadar ağır olursa olsun kökü dışarda olan mihraklara karşı mücadeleden asla kaçınmadığını” ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu: “Gün Sazak da ülküsüne bağlı, ilkelerine sadık bir dava adamı olarak bu odakların alçakça saldırılarına maruz kalmış ve maddi varlığı ne yazık ki erken bir zamanda aramızdan ayrılmıştır. Bir dönemin milli vicdanı olarak Türkçü tavrın ve davranışın abide temsilcilerinden Gün Sazak’ın devlet ve siyaset hayatındaki yeri doldurulamaz, değeri unutulamaz, kıymeti vazgeçilmezdir. Türk milliyetçilerinden inancı ve idealleri uğruna gözünü kırpmadan Hak’ka yürüyen Gün Sazak ve ülkü şehitlerinin aziz hatıralarının artan bir şuurla yaşaması ve gelecek nesillere aktarılmasının gerekliliği ortadadır.”
Aziz milletin iftiharını kazanmıştı
Bahçeli, Gün Sazak’ın gerek devlet yönetiminde gerekse siyasi yaşamında doğru bildiklerinden, sonucu ne olursa olsun vazgeçmeyen, inandıklarından taviz vermeyen, ilkelerinden şaşmayan mümtaz bir kişi olduğunu kaydetti.
Milliyetçiliğin yüz akıydı
Kısa süre icra ettiği Gümrük ve Tekel Bakanlığı görevi süresince karaborsacıya, vurguncuya, yolsuzluk simsarına ve rüşvetçilere göz açtırmayan Gün Sazak’ın, aziz milletin iftiharını kazanıp MHP’nin ve Türk milliyetçilerinin yüz aklarından biri olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları dile getirdi:
“İçinde bulunduğumuz siyasal ortamın kriz ve gerilimlere teslim edildiği, devlet imkanlarının yakınlara, akrabalara ve yandaşlara peşkeş çekildiği bu marazi dönemde, Sazak Bey’in önemi, değeri ve sahip olduğu erdemi daha iyi anlaşılabilecektir. Dün gayrimilli unsurların Türk milletine yönelik tasallut girişimine karşı verdikleri onurlu ve muhteşem mücadelenin ne anlama geldiği üzerinde bugün mutlaka düşünülmesi ve sonuçlar çıkarılması, karşılaşılan yeni sorunlarla mücadelede yararlı olacaktır. Bilinmelidir ki aziz milletin mukaddes varlığına kastetme aymazlığına kendini kaptıranlara geçmişte tarihi bir cevap veren Türk milliyetçileri bugün ve yarın da aynı kararlılığı gösterecek cesaret ve güce ziyadesiyle sahiptir.” (AA)
Pusuya düşürülerek şehit edilmişti!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uğradığı menfur saldırı sonucu hayatını kaybeden eski
Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak’ın ölümünün 28. yılı dolayısıyla Eskişehir’in Mihalıçcık İlçesi’ne bağlı Sazak Köyü’nde düzenlenen “Gün Sazak ve Şehitlerimizi Anma Günü” törenine katıldı.
+++++++
Yazıcıoğlu: Sazak’ımızı solduranları lanetliyorum
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak’ın ölümünün 28. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Gün Sazak’ımızı solduranları bir kez daha lanetliyorum” dedi. BBP lideri Yazıcıoğlu mesajında, Gün Sazak’ın tüm insani değerleri üzerinde yaşayan kişiliğinin yanı sıra en önemli özelliklerinin devlet adamlığı, ülkücü, idealist fikir çizgisi olduğunu ifade etti. Yazıcıoğlu şunları kaydetti:
“Bizim kuşağımızın model seçtiği ve herkeste hayranlık uyandıran sağlam bir karakter yapısı vardı. O, inandığı değerlerden hiç taviz vermedi. Bir işadamı olmasına rağmen kazanmak veya kaybetmek kaygısına kapılmadan dava için nerede ihtiyaç varsa oraya koştu. Hiçbir görevi yüksünmedi. Milletimizin aydınlık yüzü Gün Sazak’ımızı solduranları bir kere daha lanetliyorum.” (ANKA)