Günah işleme özgürlüğü saçmalama özgürlüğü...

Şu AKP’lilerin çok “yaratıcı”  zekaları var. Böyle bir hükmü, yorumu  açıklamayı rüyada görsem inanmazdım. 
Bir milletvekilleri buna sunucuyu inandırmak için elinden geleni hatta elinden gelmeyeni bile yaptı, hem de dini verileri kullanarak. 
Allah günah işlenmesini severmiş yoksa insanları niye yaratmış, melekler dünya için yetermiş. 
Bu doğru, ama Allah’ın yasakları da var onları ne yapacağız? Allah’a şirk koşmayacaksın, kul hakkı yemeyeceksin, yalan söylemeyeceksin, kalp kırmayacaksın...
Bütün Müslümanlar ve hatta bütün insanlık bunları bilir, daha fazlasını yazmaya lüzum yok. Çünkü bu ahlaki kurallar evrenseldir. 
Bir yazımın başlığı  “Banka soymak serbest mi?”  idi. Ondan sonra bir gün de şu başlıkla yazdım  “Suç işlemek serbest mi?”  şimdi de bu  “Günah işleme özgürlüğü” . Dosyalar, tapeler, dolarlar, eurolar bunlar suç işleme özgürlüğü imiş. Yani o iki başlıkta haklı olarak sormuşum bu gibi suçlar, günahlar serbest mi sayılacak diye? Meğer suç işleme özgürlüğü varmış, adalet mekanizması, hakimler, savcılar başta olmak üzere polisler, ordular, işlevsiz bir takım varlıklarmış. AKP boşuna kanunları takmıyor! İşte bundan dolayı imiş meğer. Yasalardan bahsedenler onların suç işleme özgürlüklerini önlüyormuş.
Öyle ise suç işlememe özgürlüğü nedir? Yani sen suç işlemiyorsun, alnının teri ile kazanıyor, helalinden çoluk çocuğunu geçindiriyor, çalmıyor, yalan söylemiyor, rüşvete karışmıyorsun. Allah bu kulundan razı olmaz mı demek istiyorsunuz. 
Bir önceki yazımda AKP bu din işlerini artık karıştırmasın diye yazmıştım, çünkü iş çığırından çıkıyor, işler arapsaçına dönüyor, bunu bilmek için filozof olmak gerekmez, her şey ortada. Hırsızlıklar, cinayetler, boşanmalar, gasplar AKP zamanında olağanüstü derecede arttı. Allah böyle bir dünyayı mı tavsiye ediyor? Be hey gafiller. Yoksa, nefsinizle mücadele edin, iyi insan olun, doğruluktan dürüstlükten ayrılmayın çizgisini mi öneriyor. 

***

O zat, sinirlendim fazla dinleyemedim ama, dünyanın imtihan dünyası olduğundan da bahsetti. Yani Allah, imtihanlarınızı nefsinizi azdırmakla yapın demedi ki, nefsinizi terbiye edin anlamındadır o imtihan. 
İslam’da tövbe kapısı açıktır derler. Bunun anlamı ne? Tövbe et ve bir daha yapmamak için nefsinle mücadele et. 
Mevlana Hazretlerinin bin kere tövbe etsen de gene gel demesi, günahı münahı takma, tövbeyi mövbeyi boş ver anlamında değildir. Günahından ötürü hüzün duyan, kederlenen, gözyaşı döken insanlara tövbe kapısının açık olduğunu hatırlatmak içindir. Yoksa, lanetlenmiş namazlardan bahseder miydi. Lanetlenmiş namazlar, kul hakkı yiyen, yetim falan tanımayan, gösteriş için namaz kılanları hedef alır. Bu sureler, boşuna mı indirildi, ey AKP’liler. Bir sözcünüzü televizyona çıkarıyor, günah işleme özgürlüğünü anlatmasını istiyorsunuz yani, bu, sonuçta saçmalama özgürlüğü oluyor. 

Yazarın Diğer Yazıları