Günde 2 kaşık yeterli. Bu yiyecek vücuttaki bütün zehri atıyor

Günde 2 kaşık yeterli. Bu yiyecek vücuttaki bütün zehri atıyor
Uzmanlar vücuttaki zehri atmaya yarayan en faydalı yiyeceği açıkladı. Günde iki kaşık yenilen tahinin, bir kilo biftekte yer alan proteine eşdeğer olduğu belirtiliyor. Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı tahinin koruma sağladığı ifade edildi.

Bazı yiyecekler gerçekten ilaç gibi. Özellikle tahin. İçeriğinde bulunan besin değeri sayesinde bir çok hastalığa karşı bizi koruyan tahin, vitamin ve minareller bakımından oldukça zengin bir besin. Protein, potasyum, manganez, kalsiyum, demir, sodyum ve diyet lifi gibi faydalı yağ asitleri barındıran tahinle ilgili sıradışı bir bilgi Milliyet gazetesinin Pembenar ekinde yayınlandı.

Tahinin bağışıklık sistemimizin güçlenmesine katkı sağladığı belirtiliyor. Başlı başına bir mucize olan tahinle ilgili en bilinmeyen bilgiler ise şu şekilde:

İşte vücuttaki zehirleri yok edebilecek güçte olan tahinin sağlığımıza olan faydaları. 
İçeriğindeki zengin mineral yapısı sayesinde kemik gelişiminde oldukça faydalıdır. Kemik gelişiminde, yapısında bulunan bazı maddeler nedeniyle oldukça faydalıdır. Safra kesesinde oluşan taşların dökülmesinde, bronşite aynı zamanda da nefes darlığına iyi geldiği bilinmektedir.

Günde iki kaşık yenilen tahinin bir kilo biftekte yer alan proteinin olduğu söylenmektedir. Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar.

Yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarının (Alzheimer) önlenmesinde olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır.  E vitamini çok güçlü bir antioksidandır. Vücuda enerji verir. Tahinde çok miktarda bulunan E vitamini ile tüm bu yararları da vücudumuza kazandırabiliriz.

E, C ve B vitaminleri açısından zengindir. Hücre yapısının bozulmasını engeller. Yaraların iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olur.

tah.jpg

İlgili Haberler