Günde bir tane çiğnerseniz dişleri inci gibi yapıyor

Günde bir tane çiğnerseniz dişleri inci gibi yapıyor
Ağız içindeki enfeksiyon riskini azaltan bitter çikolatadan günde bir parça tüketilirse dişleri inci gibi yapıyor.

CNN Türk’ün haberine göre; Uzmanlar, diş sağlığında en önemli noktanın ağız içi temizliği olduğunu vurguladı.

Tüketilen besinlerinde ağız diş sağlığında etkili olduğunu hatırlatan uzmanlar özellikle bu besinin dişleri inci gibi yaptığını ifade etti.

BİTTER ÇİKOLATA

İçeriğinde yüksek oranda polifenoller barındıran bitter çikolata diş yüzeyinde bakterilerin tabakalaşması önler. Ağız içindeki enfeksiyon riskini azaltan bitter çikolatadan günde bir parça tüketerek bu faydayı elde edebilirsiniz. Ağız içindeki enfeksiyon riskini azaltan bitter çikolatadan günde bir parça tüketerek bu faydayı elde edebilirsiniz.

FINDIK ÇİĞNE

Doğadaki en sağlıklı fındık içeriğinde yüksek oranda E vitamini ve Omega-3 yağ asitlerini barındırır. Bu maddeler hücreleirn hızla yenilenmesini sağlar. Düzenli fındık çiğnemek diş etlerindeki yapının güçlenmesini sağlar. Öye yandan diş yüzeyindeki sarımsı tabakanın oluşmasını önler. Dişleri hem güçlendirir hem de parlatır.

DONDURMA

Dondurma gibi soğuk besinler diş plaklarını çatlatır. Bu yüzden uzmanlar dondurmayı buzluktan çıkarır çıkarmaz tüketilmesini tavsiye etmez. Mideyi zayıflatan buzlar ve buzlu yiyecekler diş kaybına bile neden olabilir.

DİŞ FIRÇASI SEÇİMİNE DİKKAT

Sert fırçalar diş etlerinin kanamasına zamanla da içeriğinde enfeksiyon oluşma riskine yol açabilir. Bu yüzden yumuşak yapılı diş fırçaları uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

İlgili Haberler