Gündem erken seçim ve futbol

Bu haftaya son dakika gelişmesiyle başladık. Erken seçim kararı açıklanmasından ardından ana gündem maddesinde; erken seçim sonrası ülkeyi ve bizleri neler bekliyor, sorusunun yanıtını arıyan vatandaşın dillendirdiği ana cümleler şöyle:

*Gizli kriz var, dolar ve euro'nun yükselişi iyiye alamet değil konuşmalarını duyuyorduk. Meğer gerçek krizmiş... Erken seçim kararı çıktı... Erken seçim olacak ise, biran önce olsun. Ancak iyi ya da kötü bizleri ne bekliyorsa görelim. Yolumuzu çizelim. Geçim sıkıntısı, ödemeler aksıyor. Yarını kestiremiyoruz...

Her gün, her an gündem değişiyor ...

Bir taraftan "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yine garantiye almıştır kendini ondan erken seçime start verdi"  yorumları yapılırken, bir taraftan rakibinin kesinlikle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in olacağı her yaş grubun sohbet ve tartışma konuları arasında yer alıyor. Bu arada, vatandaş futbolla siyasetin birbirine karışmasından da pek hoşnut değil. Futbol demişken, Fenerbahçe-Beşiktaş maçında yaşananlardan sporseverlerin keyifsizliğine şahit oluyorum...

***

Hayatın içinden sohbetlerinde kendilerini kaybedenleri de görüyorum. Ev sahibine kızan iki kişi konuşuyor. Öfkesinden çılgına dönüşünü anlatıyor:

--Evden çıkın demesi kolay, hemen nasıl çıkayım. Çok insafsız, acıma duygusu yok.. Bir gün geçsin hemen telefon açar. Ödeme yapılmadı diye. Kavga etmemek için yüz yüze gelmemeye özen gösteriyoruz. Yoksa kapışacağız. Eski bina, ama işe yakın olunca sesimiz çıkmıyordu. Kendi evimiz gibi sıfırdan tadilat yaptık. Yapmasaydın dedi. O kadar ketum biri. Kirayı euro istiyor.

--Kesin yüksek fiyata kiracı bulmuştur. Abi herkese aynı şans tutmuyor. Bizimki de tam bir babacan. Hoşgörülüdür. Haklısın şimdi yeniden ev ara, bul, depozitosu, vs.. derken sıfırdan başlangıç yoruyor. Şöyle uygun bir yer küçük de olsa almayı hedefliyorum.. Biraz peşinat toplayabilirsem tabii... Hiç kaçarı yok. Ev sahibi olmak için iki oda olsun bizim olsun. Ay dediğin geliyor, euro, dolar almış başını gidiyor. Bizim ev sahibi kur üzerinden kiraları aldığı için iyicene eksiye düştük... konuşmaları sitemiyle yapılıyor.

Bu arada bir genç grubunun konuşmalarına kulak misafiri oluyorum:

--Günlerin uzamasıyla birlikte oh be biraz kendime geldim. Hep depresif takılıyordum. Karanlığı hiç sevmiyorum. En azından iş çıkışı gökyüzünü görüyorum. Hemen eve girmek istemiyorum. Bizim evin orda simit sarayı var. Temiz de. Biraz orada dinleniyor. Çay falan içiyorum. Konu komşu, tanıdık görürsem sohbet, muhabbet derken iş dışı ortamda nefes alıyorum. İş yorgunluğundan uzaklaşarak resetleniyorum. İyi geliyor. Ne yapayım sabahın köründe karanlıkta işe gidiyoruz. Gezmeyi, tatili özledim.

Eve geçince de annemin telefonunu kontrol ediyorum. Arkadaşlarıyla sosyal olmak için facebook açtırmışlar. Bizim yeğenlere. Elinden düşmüyor. Yanlış yerlere basmasın. Gereksiz beğenileri siliyorum. Tartışıyoruz. Ne gelirse beğeniyor. Olmaz deyince. Karışma benim sosyal alanıma.. İstediğimi beğenir, yorum yaparım, diyerek tartışma çıkarıyor. Şifresini öğreneyim kapatacağım görmeden.

--Aman yapma üzülür..

--Ama bilinçli kullanıcı değil, akşama kadar radyasyon alıyor.. Saatlerini boşa harcıyor.. Hareket bile etmiyor... konuşmaları uzayıp gidiyor.

***

İstanbul'un en gösterişli gezilecek yerler arasında tarihi, kültürel, mimari yapısından zenginlik oluşturan, aynı zamanda da ulaşımı ve lokasyon açısından yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği adres Sultanahmet meydanına açılan canlı lalelerin her renginden muhteşem bir eseri kalabalıkla birlikte görerek özel tasarıma olan hayranlığımızı dile getiriyoruz. Büyük emekle ve muhteşem bir eser ortaya çıkmış. Tek kelimeyle muhteşem. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan festival kapsamında, İstanbul'un fethinin beş yüz altmış beşinci yılına özgü binlerce laleden (565 bin) oluşan dünyanın en büyük halı olma özelliğini de taşıyan canlı lalelerin çeşitleriyle çok özel bir desen motifi ortaya çıkmış. Tarihi meydanda meraklıları tarafından çok beğenilen lale halısı ay sonuna kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Fotoğraf çekimi için birbirleriyle yarışan yarışana. Herkes çektikleri selfilerle sosyal medyada bu güzelliği paylaşma yarışına girmiş...

Yazarın Diğer Yazıları