Güneş Panelli Panjur Elektrik Üretiyor

Güneş Panelli Panjur Elektrik Üretiyor
Yeni geliştirilen panjurlar sayesinde hem güneşi engelleyebilir hem de elektrik enerjisi elde edebilirsiniz. 

SolarGaps adlı firma monokristal güneş panelleri kullanarak, elektrik üreten ve de tabiki evinizi güneşten koruyan bir panjur icat etti.

"gercekbilim.com"un haberine göre ayrıca bu panjurlar ışık sensörü kullanarak, otomatik olarak en iyi ışık alabileceği açıya dönerek, güneşi izliyor. Girişimci Yevgen Erik tarafından icat edilen güneş panelli panjurlar dışarıda olduğunda, metrekarede 100 vata kadar ve içerde olduğunda 50 vata enerji üretebiliyor. Üretilen bu enerji hem şehir hatlarını besleyerek, elektrik şirketlerine satılabiliyor, hem de sonraki kullanım için bataryaya depolanabiliyor. Ya da elektronik cihazlara şarj yetiştirmek için de kullanılabilir.

Panjurun kanatları her ne kadar güneşe göre hareket etse de, akıllı telefonla iOS veya Androidle de kontrol edilebiliyor. Yazılım sayesinde sadece panjurun kontrolü değil, aynı zamanda plan yapılabiliyor ve üretilen enerjinin miktarı görüntülenebiliyor. Hatta insanlar odaya girdiğinde panjuru hareket sensörüyle otomatik açması bile sağlanmış. SolarGaps şimdilik bir kickstarter kampanyası olarak yer alıyor. Üretime başlandığında ilk küçük panjurlar 390 dolar olacak, daha büyük panjurlar için fiyatın 783 dolar ve yukarısı olması planlanıyor. Bu panjurlar sayesinde belki de apartmanlarda da güneş enerjisi makul bir kullanıma sahip olabilir.