Güney Afrika'da korona virüs hasta sayıları artıyor

Güney Afrika'da korona virüs hasta sayıları artıyor
Güney Afrika Sağlık Bakanı Zweli Mhize, korona virüs salgınının bir kez daha artışa geçmesi nedeniyle ülkede zor günler yaşandığını söyledi.

Tüm dünyada olduğu gibi Güney Afrika'da da korona virüs salgını yeniden yükselişe geçti. Virüsün yükselişe geçmesinin ardından Güney Afrikalı yetkililer de peş peşe açıklamalarda bulunuyor. 

Sağlık Bakanı Zweli Mhize, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ülkenin birçok bölgesindeki sağlık çalışanlarının artan vakalar nedeniyle büyük stres ve baskı altında olduğunu belirtti.

"Salgının yol açtığı gerginlik ve yorgunluk muazzam" diyen Mhize, bu dönemde öncesine nazaran daha fazla sağlık çalışanın virüse yakalandığını ve karantinaya girdiğini, çok sayıda çalışanın da izne çıkma yolunu seçtiğini ifade etti.   

Doğu Cape vilayetinin ülkedeki günlük vaka sayılarının yarısını oluşturduğunu söyleyen Bakan Mhize, bölgede ek kısıtlamalara gidilebileceğini dile getirdi.

Güney Afrika'da temmuz ve ağustosta 10 bin ila 12 bin olan günlük vaka sayısı, eylül ve ekimde 800 ila 1500'e gerilemişti. Son günlerdeki artışla günlük vaka sayısı yeniden 3 binin üzerinde seyretmeye başladı.

Şimdiye kadar yaklaşık 780 bin vakanın görüldüğü ülkede 21 binden fazla kişi de virüsten hayatını kaybetti. 

Dünyada en fazla 16'ıncı, kıtada ise en fazla vaka sayısına sahip ülke, salgının yol açtığı ekonomik zorluklarla da baş etmeye çalışıyor.