Avrupa'nın çok sevdiği Rumlar Rusya'ya karşı bakın ne yaptı

Avrupa'nın çok sevdiği Rumlar Rusya'ya karşı bakın ne yaptı
Avrupa Birliği, petrol ambargosuna ek olarak, Rusların Avrupa'da gayrimenkul satın alma yasağı, altıncı paketten çıkarıldı. Gayrimenkul satın alma yasağı Güney Kıbrıs Rum yönetiminden gelen itirazlar nedeniyle kaldırıldığı belirtildi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu''nun Rusya''ya yönelik altıncı yaptırım paketini açıklamıştı. Pakette petrol ambargosuna ek Rus şirketleri ve vatandaşlarının mülk edinmesi yasağı da yer alıyordu.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin liderleri, yıl sonuna kadar Rusya''dan petrol ithalatının yüzde 90''ına yasak getirecek 6. yaptırım paketi konusunda anlaşma sağladı. Ancak Güney Kıbrıs Rum yönetiminden gelen itirazlar nedeniyle Rusların Avrupa''da gayrimenkul satın alma yasağı, altıncı paketten çıkarıldığı belirtildi.

6.PAKETTE NELER YER ALIYORDU

Pakette, Rusya-Ukrayna savaşında yer alan yüksek rütbeli subaylar ve bazı kişilerin yaptırım listesine eklenmesi, Rusya''nın en büyük bankası olan Sberbank ve diğer 2 bankanın uluslararası ödeme sistemi SWIFT''ten çıkarılması, Rus devletine ait 3 kanala yayın yasağı uygulanması, Rusya''nın danışmanlık hizmetlerine erişiminin kesilmesi, Rusya''dan ham petrol tedarikinin 6 ay içinde, rafine ürün tedarikinin de yıl sonuna kadar aşamalı olarak kaldırılması yer alıyordu.

İlgili Haberler