Güney Kore'den alelacele anket açıklaması

Güney Kore'den alelacele anket açıklaması
Güney Kore ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP ile MHP arasında kurulan 'Cumhur İttifakı'nın 24 Haziran'da yapılacak seçimde 'açık ara önde olduğunu' söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore'de gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Muhalefetin oluşturduğu dörtlü ittifakı değerlendiren Erdoğan şunları söyledi: 

"CUMHUR İTTİFAKI AÇIK ARA ÖNDE"

"Bunlar ülkeye bir şey kazandırma gayreti içinde değiller. Cumhurbaşkanı adayını dahi bunca zamandır belirleyememiş olmaları bunların ne denli başarısız olduklarını gösteriyor. Milletimiz, bunların oyununa gelmeyecektir. Onların parlamentoda da umdukları sonucu alabileceklerine inanmıyorum. Mevcut kamuoyu araştırmaları bunu net gösteriyor. Araştırmalara göre 'cumhur ittifakı' açık ara önde." 

Erdoğan'ın gündeminde, pazar günü açıklayacağı seçim manifestosu da vardı. Manifestoda "özgürlük" vurgusunun öne çıkacağını belirten Erdoğan, "24 Haziran, Türkiye için yeni bir dönem, yeni bir kırılma noktası olacak. Diğer adayların hedefini bilmiyorum ama bizim hedefimiz çok büyük. Daha güçlü, daha müreffeh ve daha özgür bir Türkiye’ye yürümekte kararlıyız.“ şeklinde konuştu.

Bazı Avrupa ülkelerinin seçim mitinglerine yönelik yasaklama kararları hatırlatılan Erdoğan, "Seçimlere ve kampanyalara herkes saygı göstermeli." dedi ve Avrupa'daki Türk vatandaşlarıyla Bosna Hersek'te tutulacak bir salonda bir araya geleceklerini söyledi.

GÜL'ÜN ADAYLIK TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylık tartışması da hatırlatıldı. "Beni bu konuda hiç konuşturmayın." diyen Erdoğan, "Benim bu konuda herhangi bir açıklama yapmama gerek yok. Neyin ne olduğunu herkes gayet iyi biliyor” dedi.

KREDİ NOTUNUN DÜŞÜRÜLMESİ

Cumhurbaşkanı, Standard&Poors‘un Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi için de "Kararları her zaman siyasi" ifadesini kullandı ve "Seçimden sonra bunlar bu yanlış kararı geri almak, yine geri adım atmak zorunda kalacaklardır." dedi.

İMAR AFFI DÜZENLEMESİ

Erdoğan, Meclis'te görüşülen imar barışı düzenlemesine de değinerek, düzenleme sayesinde 14 milyon davanın düşeceğini ve düzenlemenin devlete 40 milyon liralik bir getiri sağlayacağını söyledi.