Güney Kore'nin yıldız futbolcusu için 'askerlik' seferberliği

Güney Kore'nin yıldız futbolcusu için 'askerlik' seferberliği
Dünya Kupası'nda Almanya'yı yenen Güney Kore'nin 25 yaşındaki yıldızı Son'u 2 yıllık zorunlu askerlilkten kurtarmak için halk seferber oldu.

Rusya'nın evsahipliğindeki 2018 FIFA Dünya Kupası'nda gruptan elenmesine rağmen Almanya'yı yenerek turnuva dışına atan ve böylece adını futbol tarihine yazdıran Güney Kore milli futbol takımı dertli.

Ordusunda 650.000 asker bulunduran Güney Kore'de 1949 tarihli bir yasa uyarınca bütün erkekler için 2 yıl askerlik zorunluluğu var. Ve Dünya Kupası'nda gruptan çıkmayarak büyük sportif başarılara getirilen istisnadan yararlanamayacakları için çanlar Premier Lig takımlarından Tottenham'da yükselişe geçen Güney Kore milli futbol takımının yıldızı Son Heung-min için çalıyor.

Dünya Kupası'ndan ilk turda elenmelerinin ardından 25 yaşındaki Son'un zorunlu askerliğe çağrılmasının eli kulağında.

2 yıl zorunlu askerlik, Son'un futbol kariyerini bitirmeye, Tottenham'ın umutlarını söndürmeye, Güney Kore milli takımını en önemli oyuncusundan mahrum bırakarak durdurmaya gebe.

'SON'UN YERİNE BENİ ASKERE ALIN' DİLEKÇESİ

Bu yüzden Güney Kore halkı Son'u zorunlu askerlikten kurtarmak için seferber oldu.

Basın başta Son olmak üzere tüm takımla gurur duyduklarına dair manşetlerle çıkarken bir grup ''Son Heung-min'in askerlik hizmetini ben yerine getireceğim'' başlıklı bir dilekçeyi devlet başkanlığı sitesine koyup imzaya açtı.

Bir ayda 200.000'den fazla imza toplayan dilekçeler devlet başkanlığı tarafından değerlendirmeye alınırken şimdilik pazar gününden perşembe sabahına dek yaklaşık 2500 imza toplandı.

BAŞBAKAN TERSLEDİ

​Güney Kore Başbakanı Lee Nak-Yeon şimdilik çağrılara kulak tıkayıp Dünya Kupası'nda elde edilen sonucun 'gerçekliğin hayallere galip geldiğini gösterdiğini' söylemekle yetindi.

Yine de Son'u kurtarmak için son birkaç fırsat daha var. Güney Kore milli futbol takımı Asya Oyunları ve Asya Kupası'nda şampiyon olursa zorunlu askerlikten muafiyet istinası gündeme gelebilir.

İlgili Haberler