Güngören'in siyasetteki ilk kadın ilçe başkanı olan İYİ Partili Pelin Sellipete Turan: Güçlü bir kadın ekibi siyasette başarı getirir

Güngören'in siyasetteki ilk kadın ilçe başkanı olan İYİ Partili Pelin Sellipete Turan: Güçlü bir kadın ekibi  siyasette başarı getirir
Güngören'in siyasetteki ilk kadın ilçe başkanı olan İYİ Partili Pelin Sellipete Turan "Kadın ekibimiz güçlü olursa partimizin başarısı kaçınılmaz olur" dedi.

Sümeyra KIRCA- YENİÇAĞ ÖZEL HABER

İYİ Parti Güngören İlçe Başkanı Avukat Pelin Sellitepe Turan, Yeniçağ gazetesini ziyaret ederek ilçede yaptıkları çalışmaları anlattı.

gungoren-ilce-baskani-3-3.jpg

Başkan Pelin Sellitepe Turan'a, ilçe sekreteri Kemal Baycan ve ilçe muhasibi Fatma Gül Özdemir eşlik etti. Kadınların siyasette daha aktif bir rol alması gerektiğini vurgulayan Pelin Turan, "Kadın bir ilçe başkanı olduğum için şu an Güngören'de İYİ Parti teşkilatları kadın ağırlıklı bir yapıda. Yönetim kurulumuzun yarısı kadınlardan oluşuyor. Daha önce Güngören'de hiçbir partinin kadın ilçe başkanı olmamış. İYİ Parti olarak ilk defa bir kadın ilçe başkanı çıkardık. Kadınların her kapıyı açacak bir potansiyeli var, önümüzdeki seçimlerde ev ev gezeceğiz, kapı kapı dolaşacağız, kadın ekibi güçlü olursa çok büyük bir başarı elde edeceğimize inanıyoruz. Dünyada kadının siyasette temsili demokrasi adına kritik bir noktada ve biz de bunu çok önemsiyoruz" dedi.

İYİ Parti'de büyük bir yükseliş olduğuna dikkat çeken Başkan Pelin Turan, "Halk bizim demokrat, kalkınmacı bir yol izlediğimizin farkına vardı. Bir de siyasi bir boşluk var. Bu amaçla yeni partiler de kuruldu ancak en anlamlı bir şekilde altını dolduran İYİ Parti şu an. Genel başkanımızın dik duruşu, sürekli sahada oluşu ve teşkilatların da genel başkanına uyumlu şekilde sürekli insanlarla iç içe oluşumuz yükselişimizi kaçınılmaz kılıyor" ifadelerini kullandı.

Pandemi nedeniyle parti çalışmalarının yavaşladığını belirten Başkan Turan, ''Partili partisiz her kadını bir araya getirecek projeler hazırlıyoruz'' dedi. Güngören'de muhtarlara önem verdiklerini de kaydeden Başkan Turan, "Güngören Belediyesi'ndeki usulsüzlükler nedeniyle sürekli ulusal basına çıkıyoruz. Dolayısıyla Güngören'de sıkıntılar büyük, bu nedenle biz muhtarlara çok önem veriyoruz. Onlarla kahvaltılar yapıyor ve fikirlerini öğreniyoruz. Muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye yardımı yapıyoruz. Pandemi sürecinde sosyal yardımlara ağır verdik, gıda kolisi, nakdi yardımlar yaptık. Alışveriş yapamayan, maaşını çekemeyen yaşlılara gençlik kollarımız yardımcı oldu. Bayram öncesi ihtiyaç sahibi çocuklara bayram kıyafeti ve hediye çeki verdik. Şimdi de ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye malzemesi dağıtıyoruz" diye konuştu.

'İKTİDAR PARTİSİNDEN BIKKINLIK GÖRÜYORUZ' 

Güngören'de Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 49'a yakın oy aldığını vurgulayan Başkan Turan, "İlçemizde sürekli esnaf odalarını ve STK'ları geziyoruz. İktidar partisinden bir bıkkınlık olduğunu görüyoruz. Şu an Güngören'de sahalarda olan tek parti İYİ Parti diyebilirim. Partimize büyük bir teveccüh var. Kurulduğumuz ilk zamanlar kendimizi anlatırken çok zorluk çektik ama şu an Güngören'de insanlar pırıltılı gözlerle bize bakıyor, kapılarını açıyorlar ve korkmadan üye olmak istediklerini söylüyorlar" dedi.

Güngören'de üye sayılarının bin 53 olduğunu yıl sonuna kadar bu rakamı 3 bine çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Turan şöyle devam etti: ''Mahalle temsilciliklerimiz başkanlık anlamında kuruldu. Her mahallede, bir kadın bir erkek ve bir genç var. Onlar da yıl sonuna kadar kendi mahalle yönetim kurullarını kuracaklar, sokak sokak temsil edilme niyetindeyiz. En büyük hedefimiz, Güngören Belediyesini almak ve genel seçimlerde Genel Başkanımız Meral Akşener'i cumhurbaşkanı yapmak."