Günlerdir konuşuluyordu. Detayı ortaya çıktı. Gözaltındaki amirallerin ifadesi tamamlandı

Günlerdir konuşuluyordu. Detayı ortaya çıktı. Gözaltındaki amirallerin ifadesi tamamlandı
Montrö açıklaması nedeniyle 7 gündür gözaltında bulunan 10 emekli amiralden 7’sinin ifade alma işlemleri tamamlandı. Montrö açıklaması nedeniyle 7 gündür gözaltında bulunan 10 emekli amiralden 7’sinin emniyet ifadesi tamamlandı. Amiraller, “Duyuru” başlığıyla hazırlanan açıklamaya eklenen “Yüce Türk Milleti” ifadesinden haberlerinin olmadığını belirtti. Günlerdir konuşulan 'ekleme yapıldı mı' sorusunu da cevapladılar.

Emekli Koramiral Kadir Sağdıç’ın gözaltına alınmalarına ilişkin, “Bizim hakkımızda gözaltı kararı verilmekle, Montrö’nün yeniden düzenlenmesini isteyen ABD, Fransa ve İngiltere’ye Montrö’yü tartışırız mesajı gitmiştir. Bizim tutuklanmamız tarihi bir hata olur” dediği öğrenildi.
Ankara Gazetecisi’nden Alican Uludağ’ın haberine göre, Öte yandan emekli amirallerin el konulan dijital materyallerinin imajlarının alınmadığı ve avukatlarına da verilmediği ortaya çıktı.
Türk Ceza Kanunu’nun 316/1 maddesinde yazılı “Devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma” suçundan gözaltında tutulan 10 emekli amiralin 7’sinin Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki ifadeleri tamamlandı. En son Türker Ertürk ifade verdi.
GÜRDENİZ’İN DİJİTAL İNCELEMESİ SÜRÜYOR
Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz’in ifadesinin de henüz alınmadığı öğrenildi. Emniyet kaynakları, buna gerekçe olarak Gürdeniz’in bilgisayardaki incelemesinin tamamlanmamasını gösterdi. Dijital raporun hazırlanmasından sonra Gürdeniz’in ifadesine geçileceği bildirildi. Atilla Kezek ve Ergun Mengi de henüz ifade vermedi.
DİJİTALLERİN İMAJI ALINMADI
Öte yandan 10 emekli amiralin evlerinde yapılan aramada el konulan telefon ve bilgisayarlarının imajının alınmadığı ortaya çıktı. Bu cihazlara el konulma sırasında avukatın bulunmadığı belirtilirken, emniyette tutulan dijital materyallerin bir örneğinin avukatlara verilmediği de ifade edildi.
İLAVE YAPTINIZ MI?
Alınan bilgiye göre, sorgu sırasında 6 emekli amirale, “Bu metnin yeniden düzenlenmesinde katkınız var mı”, “sonradan ilave yaptınız mı”, “Yayın tarihi ve saatine siz mi karar verdiniz” gibi sorular yöneltildi.
“SON EKLEMEDEN HABERİMİZ YOK"
Bu sorulara “hayır” yanıtını veren amiraller, “Sonradan düzenlenmesinde hiçbir katkımız yok” dedi. Metnin başına eklenen “Yüce Türk Milleti” ifadesinden haberlerinin olmadığını belirten amiraller, o akşam 16:00’ya kadar açıklamanın “duyuru” başlığını taşıdığını, saat 20:00’den sonra ise “Yüce Türk Milleti”ne dönüştüğünü öğrendiklerini kaydetti. “’Yüce Türk Milleti’ eklemesinden hiç haberimiz yok” diyen amiraller, açıklamanın da 6 Nisan’da yayımlanacaklarını bildiklerini ifade etti.
ADLİYEYE SEVK EDİLECEKLERİ BEKLENİYOR
Öte yandan gözaltındaki 10 amiral ve ifadeye çağrılan diğer 4 emekli amiralin bugün Ankara Adliyesi’ne sevk edilerek, soruşturmayı yürüten başsavcı vekili tarafından da ifadelerinin alınması bekleniyor.

İlgili Haberler