Günlerdir ortalıkta görünmeyen İlber Ortaylı ortaya çıktı: Sağlık durumunun çok önemli açıklamasını yaptı

Günlerdir ortalıkta görünmeyen İlber Ortaylı ortaya çıktı: Sağlık durumunun çok önemli açıklamasını yaptı
Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, sosyal medya hesabı üzerinden son durumuna ilişkin açıklama yaptı. Ortaylı geçtiğimiz günlerde bir dizi ameliyat geçirmişti.

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı sosyal medya hesabından sağlık durumuna ilişkin bir video yayınladı. Ameliyatını gerçekleştirilen doktorlara teşekkür eden Ortaylı, “Türk tıbbını kontrol edilemeyen salgınlarla yormayın” açıklamasında da bulundu.

İlber Ortaylı’nın açıklamalarının tamamı şu şekilde:

“Çok değerli, sevgili okuyucularım, ameliyatlarım nedeniyle 10 günü aşkın bir süre Topkapı’daki Koç Üniversitesi Hastanesi’nde kaldım. Tedavim sırasında beni arayan, soran okuyucularımın, dostlarımın gönderdiği mesajlar, sevgi ifadeleri beni çok duygulandırdı, mutlu etti. Böylesine bir sevgi her faniye nasip olmaz.

Benim için kolay bir dönem olmadı; fakat bu sıkıntılı günlerde en önemli şey, kendimi emanet ettiğim ellerin güvenirliliğiydi. En başta söylemeliyim ki fakültenin muhteşem idaresi Türkiye’deki üniversitelere örnek teşkil edecek bir tıp yönetimidir. Hekim hocalarımız Levent Oğuzkurt, İlker Eren, Oğuzhan Deyneli ile Vedat Aytekin tabii ki Üroloji Bölümünün başındaki Yakup Kordan ve ekibi ile ayrıca Dr. Burçin Hanım, Dr. Melis Hanım, Dr. Mahir Bey ve Dr. Erol Bey ve diğer sağlık personelinin gayretiyle bu dönem daha rahat geçti.

Bir konuyu belirtmek isterim Türk tıbbının büyük doktorları bir buçuk asırlık bir vakadır; ama önemli olan yardımcı personeldir. Koç Üniversitesi’nin yetiştirdiği hemşireler ve teknisyenler fevkalade etkili, karar almayı bilen, hırslı ama bu hırslarını gizlemeyi bilen sevimli bir personel… Onları tanımaktan, özellikle bu zor günlerimde yakın olmaktan çok mutlu oldum.”