Günün en yaratıcı haberi Diyarbakır’dan geldi. Sivaslı genç dünya turu yapmanın yolunu böyle buldu

Günün en yaratıcı haberi Diyarbakır’dan geldi. Sivaslı genç dünya turu yapmanın yolunu böyle buldu
İstanbul'un kalabalığından sıkılarak sırtında çadırı yollara düşen Sivaslı Aytaç Şimşek, 4 yılda 51 şehri otostop çekerek gezdi. Şimşek gittiği şehirlerde 10 TL'ye "Dert dinlenir" tabelasıyla dikkat çekerken, hedefinin dünya turu yapmak olduğunu söyledi.

İstanbul'da şehir kalabalığından sıkılan Aytaç Şimşek, sırt çantası ve çadırıyla otostop çekerek Türkiye turuna çıktı.

Türkiye'yi gezen Şimşek, masraflarını da dert dinleyerek karşıladı. Ücret karşılığında dert dinlemeye başlayan Şimşek, birçok kişi tarafından ilgiyle karşılandı. Diyarbakır'a gelen Şimşek, Kayapınar ilçesindeki Gaziler semtindeki bir parka kurduğu çadırda geceyi geçirdikten sonra sabah erkenden uyanarak yanında taşıdığı ve üzerinde 'Dert dinlenir 10 TL, derdiyle beni ağlatabilene 100 TL, fotoğraf çekmek 5 TL, sohbet etmek ücretsiz' yazılı kartonu kurarak, dert dinledi.


HEDEFİ DÜNYA TURUNA ÇIKMAK

Yaptığı gezilerde şehirleri keşfettiğini ve yeni kültürleri tanıdığını anlatan Şimşek, hedefinin patenle dünya turuna çıkmak olduğunu söyledi. Şimşek, "Otostopla geziyorum. Türkiye'nin tüm illerine gideceğim. 4 yıldır geziyorum, şu an 51'inci şehrim Diyarbakır oldu. Dert dinliyorum. Şimdiye kadar ağlatabilen olmadı. Aşk ve ekonomik sorunları dinledim. Bugüne kadar kimse beni ağlatamadı, ağlatabilen varsa beni bulmalarını istiyorum. Hedefim, evim sırtımda dünya turunu patenimle gezmek. Henüz bir patenim yok ama almayı düşünüyorum. Patenle dünyayı gezme hedefim var. Bunu ilki ben yapmak istiyorum. Dert dinleyerek günde ortalama 60-70 lira kazanıyorum. Fazla kazandığım yerler de oluyor az kazandığım da oluyor" diye konuştu.