Ekonomik krizi ‘Dünya böyle’ diyerek savunan vatandaşa Almancı şoku. Gurbetçi, Almanya’daki imkanları sayınca vatandaşın dili tutuldu

Ekonomik krizi ‘Dünya böyle’ diyerek savunan vatandaşa Almancı şoku. Gurbetçi, Almanya’daki imkanları sayınca vatandaşın dili tutuldu
Sokak röportajında ekonomik krizi ‘Dünya böyle’ diyerek savunan vatandaşa, gurbetçi hayatının şokunu yaşattı.

İstanbul’da gerçekleştirilen bir sokak röportajında daha önce AKP’ye oy verdiğini ve şu an evlenmek üzere olduğunu belirten bir vatandaş “Oy verdik ama pişmanız. Bu durumdan hiç memnun değiliz. 6 bin liraya çalışıyoruz, 10 bin liraya çeyiz takımı alıyoruz nasıl pişman olmayalım?” dedi.

Vatandaşın sözleri üzerine araya giren başka bir vatandaş, “Ben de pantolon almaya geldim 300’den aşağı yok ama dünya böyle bozuk.” sözlerini sarf etti.

Ekonomik krizi dünyaya mâl ederek savunan vatandaşı duyan gurbetçi kadının sözleri üzerine krizi savunan vatandaş neye uğradığını şaşırdı. Almanya’dan geldiğini belirten gurbetçi kadın, “Kardeşim sen dünyayı gezdin mi? Ben Almanya’dan geliyorum dünyayı gezmeden gelip de burada dünyayı gezdik demeyin. Ben de Almanya’dan geldim. Kalkıyorlar yok Avrupa’da pahalılık var yok şöyle böyle, bu kadar pahalılık var. Kardeşim oranın hükümeti pahalılık olduğu gibi 300 euro sana adam başına yardım ediyor. Çocuk parası artı 100 euro sana hediye veriyor. Ulaşımını 9 Euro’ya düşürdü.” dedi.

Gurbetçi kadının sözleri üzerine neye uğradığını şaşıran vatandaş, “Türkiye’nin öyle Almanya gibi imkanları yok.” dedi.

İlgili Haberler