Gurbetçilere 'Türkçe' uyarısı

Gurbetçilere 'Türkçe' uyarısı
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Marl beldesinde, gurbetçi Türklerin sorunlarını görüşmek için düzenlenen toplantıda konuşan Köln Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Gencer, “Almanya'da veliler okul başarısı adına öğrencilerine eşlik etmelidir. Ana dil Türkçe’ye öğrencilerimizin katılım oranı maalesef çok düşük.” dedi.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Marl beldesinde düzenlenen toplantıda, yurt dışında yaşayan Türklerin sorunları ele alındı.

Avrupa Zonguldaklılar Derneği tarafından "Göçün 59. Yılı" etkinliği kapsamında düzenlenen toplantıda, Türkiye'ye izne gelenlerin tedavi imkânlarında yapılan değişiklikler, yurt dışındaki sivil toplum kuruluşlarının önemi ile fonksiyonları, Almanya'daki Türk gençlerinin geleceği, eğitimi ve ana dil Türkçe'nin önemi ile dövizli askerlik gibi konular masaya yatırıldı.

Türkiye'nin Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz, Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde vatandaşlarla bir araya gelerek, sorunlarını çözme noktasında gerekli çabayı harcayacaklarını ifade etti.

“TÜRKÇE’YE KATILIM ORANI ÇOK DÜŞÜK"

Köln Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Gencer ise sorunların çözümü konusunda eğitim ve ana dil Türkçe'nin önemine değinerek, "Almanya'da veliler okul başarısı adına öğrencilerine eşlik etmelidir. Ana dil Türkçe’ye öğrencilerimizin katılım oranı maalesef çok düşük. Ana dil Türkçe’mizin okullarda ders olarak okutulması adına destek verin. Ana dil benlik oluşumu ve öz güven adına çok önemlidir." şeklinde konuştu.