Fenerbahçe unutmaz

Fenerbahçe unutmaz

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Aynı hatayı tekrar tekrar yapıp, farklı sonuç bekleyen ülkenin insanlarıyız. 

Türk futbolunun iki yakası bir araya gelemeyecek maalesef. Yine siyaset, yine iş adamları, yine kaos! 

TFF başkanlık seçimleri öncesi maalesef durum bu!

Şöyle izah edeyim: 16 Haziran''da genel kurul var. Yeni başkan seçilecek. TFF 9 aday açıkladı ama başkan Mehmet Büyükekşi seçilecek; bu belli. Çünkü öyle istendi.

Ondan sonra ne olacak?

Sanıyor musunuz ki Türk futbolu istikrara kavuşacak?

Bir kere Büyükekşi''ye daha işin başında Fenerbahçe şiddetle karşı çıktı. Başkan Ali Koç, bunun gerekçesini de açıkladı ve FETÖ suçlamasını yöneltti. Karşısına yeni aday çıkarmak için uğraştı, hatta Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ''ı zorladı. Üstündağ, her ne kadar voleybolda askerliğinin bitmediğini söylese de aslında yeşil ışık yaktı. Ama olmadı, olamadı. Sanırım Ankara''dan onay alamadı.

Görünen o ki 16 Haziran''da 1 yıllığına Türk futbolunun patronu Mehmet Büyükekşi olacak. Seyreyleyin ondan sonra gümbürtüyü! Göreceksiniz her hafta kıyamet kopacak!

Sanıyor musunuz ki Ali Koç seçim bitti diye susup oturacak? Her hakem hatasında, her olumsuz olayda Büyükekşi-FETÖ gündeme gelecek. Göreceksiniz, canı yanacak diğer kulüpler de Ali Koç''a katılacak. Dağ gibi sorunları var Türk futbolunun, kaos ortamında nasıl çözüme kavuşacak?

Bu ortamda insanın aklına ister istemez bazı sorular geliyor:

1- Servet Yardımcı neden aday olmadı?

2- Futbolun içinden bir aday niçin çıkmıyor, çıkarılmıyor? Örneğin Mustafa Denizli gibi.

3 - Büyükekşi''nin yabancı futbolcu sorunu, yayın anlaşmasının düşük geliri, bankalar birliği ödemeleri gibi sorunlarla ilgili çözüm önerisi nedir? 1 yıllık süreyle görev yapacak, 1 yılda bunları çözebilecek mi?

4- Merkez Hakem Kurulu ve hakemler sorununa nasıl çözüm bulacak?

Bunları uzatabiliriz; şu anda ilk aklıma gelenler.

Umarım Büyükekşi başarılı olup, sorunların çözümlerini bulabilir, kulüplerle de arasını düzeltebilir ama... Görüntü pek de iç açıcı değil. Umut vermiyor.

Yazık oluyor Türk futboluna. Tünelin ucunda ışık da görünmüyor!

Yazarın Diğer Yazıları