Gürsel Tekin: “YSK başkanına güvenmiyorum”

Gürsel Tekin: “YSK başkanına güvenmiyorum”
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Üsküdar’da YSK Başkanı Güven'i görevini tarafsız yapmaya çağırdığı konuşmasında, “YSK Başkanı'nın adı Güven ama ben kendisine güvenmiyorum” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Mahmut Tanal ve Barış Yarkadaş, CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kılıç'la birlikte esnafları ziyaret etti. Ziyaretlere CHP Üsküdar İlçe Başkanı Olcay Kurt da eşlik etti.  Halkın değişime karar verdiğini belirten Tekin, "Ancak bu değişimi engellemeye çalışan bir iktidar var. Bu konuda YSK'nın tam bir tarafsızlıkla görev yapması gerekiyor. YSK Başkanı'nın adı Güven ama ben kendisine güvenmiyorum. Pazar günü gözümüz üzerinde olacak" ifadelerini kullandı.

Kendilerini takip eden basın mensuplarına açıklama yapan CHP'liler, yurttaşları sandığa giderek oy kullanmaya davet etti.

TEKİN: "BAŞVURACAK KURUM KALMADI"

Halkın değişime karar verdiğini belirten Gürsel Tekin, "Ancak bu değişimi engellemeye çalışan bir iktidar var. Bu konuda YSK'nın tam bir tarafsızlıkla görev yapması gerekiyor. YSK Başkanı'nın adı Güven ama ben kendisine güvenmiyorum. Pazar günü gözümüz üzerinde olacak" dedi. Tekin, "Pazar günü seçim güvenliğine ilişkin bir sorun yaşansa, başvurabileceğimiz bir kurum yok" ifadesini de kullandı.

YARKADAŞ: "İKTİDARA DERS VERİN"

CHP'li Barış Yarkadaş ise ziyaret ettiği esnafların derin bir ekonomik kriz yaşadığını belirtti. Yarkadaş, "İktidar, bu gerçeğin üstünü örtmek için beka tartışması başlattı. Türkiye'nin beka değil, iktidar sorunu var. Yönetemeyen bu iktidara Pazar günü bir demokrasi dersi verelim" çağrısında bulundu. Yarkadaş, CHP'nin gençler için özel olarak hazırladığı mektupları da basına dağıttı. Mektupta gençlere oy kullanma çağrısı yapan ifadelerin yer aldığı görüldü.

TANAL: "ÜSKÜDAR'I BATIRDILAR"

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, "Üsküdar Belediyesi borç batağında... Belediyeyi ancak CHP ve Adayımız Ahmet Kılıç düzlüğe çıkarabilir" diye konuştu.

CHP heyeti açıklamaların ardından esnafları ziyaret etti.