TÜROFED Başkan Yardımcısı Tacettin Özden açıkladı. İşte güvenli turizm sertifikalı otellerdeki doluluk oranı
Bu kurala uymayan oteller kapatılacak, bakanlıktan yeni korona virüs düzenlemesi Türkiye'ye tatile gelen ve Covid-19 teşhisi koyulan turistler, talepleri halinde aynı otelde yakınlarıyla birlikte izolasyon odalarında konaklayabilecek ve odalarının dışına çıkamayacak. Turistler için izolasyon odası ve şartlarını yerine getirmeyen otellerin işletme faaliyetlerine son verilecek.
Bakanlık, 81 ile genelge gönderdi! Otellere yeni korona düzenlemesi Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 50 oda ve üzeri kapasitedeki tüm konaklama tesislerine "Güvenli Turizm Sertifikası" alma zorunluluğu getirildi.
Tatilciler dikkat: Otellerde bu yaz ‘gizli misafir’ var! Kültür ve Turizm Bakanlığı, koronavirüs salgını sürerken alınan normalleşme kararlarını denetlemek için otellerde 'gizli misafir' uygulamasını başlatıyor.