Güvenlik kaynakları: "Saat 22.00'dan sonra terörist unsur tespiti yok"

Güvenlik kaynakları: "Saat 22.00'dan sonra terörist unsur tespiti yok"
Türkiye ile Rusya arasındaki anlaşmanın ardından güvenlik kaynakları, Barış Pınarı Harekatı Bölgesi’nde dün akşam saat 22.00 itibariyle terörist unsurlara rastlanmadığını belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen mutabakat sonrası bir açıklama daha yaptı. Yapılan açıklamada yeni bir harekata gerek olmadığı belirtilirken, güvenlik kaynakları ise ABD ile yapılan mutabakatta sürenin sona erdiği zaman olan dün akşam saat 22.00 itibariyle Barış Pınarı Harekatı Bölgesi’nde terörsit unsurlara rastlanmadığı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı arasında varılan mutabakat kapsamında bugünden itibaren müşterek çalışmalara başlanacak."

"Terör tehdidinin bertaraf edilmesiyle, göçü tetikleyen en büyük etken de ortadan kaldırılmış olacaktır."

"Türkiye, sınırlarının güneyinde bir terör koridorunun oluşmasına asla müsaade etmeyecek, terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir."

"Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı 9 Ekim tarihinden itibaren 130'u kadın 2 bin 330 vatandaşımız gönüllü askerlik için başvurmuştur."

“Mutabakat çerçevesinde mevcut harekat alanımız dışında bu aşamada yeni bir harekat icra edilmesine gerek kalmamıştır."

HAREKAT BÖLGESİNDE TERÖRİST UNSURLARA RASTLANMADI

Öte yandan, güvenlik kaynakları saat 22.00'den sonra Barış Pınarı Harekatı bölgesinde terörist unsur tespiti olmadığını bildirdi.