Güzel havayı gören İngilizler sokağa çıkma yasağını ihlal etti

Güzel havayı gören İngilizler sokağa çıkma yasağını ihlal etti
Korona virüs salgınında ölü sayısının 4 bin 313’e çıktığı İngiltere’de güzel havayı görenler sokağa çıkma yasağını ihlal etti. Bazı İngilizlerin sosyal mesafeyi korudukları görülse de çok sayıda kişinin aynı yerde oldukları gözlemlendi.

Korona virüs salgını nedeniyle kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edilen İngiltere’de güzel havayı gören insanlar yasağı ihlal etti. Ölü sayısının 4 bin 313’e çıkan ülkede polis güçleri vatandaşları uyararak evlerine dönmelerini istedi. Öte yandan virüsün 5G şebekelerinden yayıldığının iddia edildiği bir komplo teorisini duyan İngilizler, baz istasyonlarını yaktı.

Ölü sayısının 4 bin 313'e çıktığı İngiltere'de, hükümetin salgınla mücadele kapsamında aldığı kısmi sokağa çıkma yasağının ihlal edildiği gözlendi.

Güneşli olan cumartesi günü çok sayıda İngiliz’in parklarda vakit geçirdiği görüldü. Dışarı çıkanlar sosyal mesafeye dikkat etse de çok sayıda kişinin aynı yerde bulunması dikkati çekti.

Polisin, ancak egzersiz ve temel ihtiyaçlar için dışarı çıkılabileceği yönündeki karar gereğince vatandaşları uyardığı ve eve gitmelerini istediği görüldü.

5 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLDÜ

Son 24 saatte hayatını kaybeden 708 kişiden birinin 5 yaşında bir çocuk olduğu açıklandı.

İngiliz basını, çocuğun önceden sağlık sorunu olduğunu yazdı. Daha önce korona virüsün İngiltere'deki en genç kurbanı, hiçbir sağlık sorunu olmayan 13 yaşındaki bir çocuktu.

5G İSTASYONLARI YAKILIYOR

Öte yandan, virüsü 5G şebekelerinin yaydığı yönündeki komplo teorilerinin sosyal medyada yayılması üzerine ülkenin bazı yerlerinde baz istasyonlarının yakıldığı bildirildi.

Başbakan Yardımcısı Michael Gove, günlük basın toplantısında konuya ilişkin bir soru üzerine, "Bu sadece saçma değil, aynı zamanda tehlikeli de." dedi.

İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) Tıp Direktörü Stephen Powis de virüsü 5G şebekelerinin yaydığı yönündeki iddianın tamamen saçmalık olduğunu belirterek, "Cep telefonu ağları bizler için kesinlikle kritik öneme sahip, özellikle de insanlardan evde kalmalarını istediğimiz bir zamanda." diye konuştu.

JOHNSON'IN NİŞANLISINDA BELİRTİLER GÖRÜLDÜ

Bu arada, 27 Mart'ta Kovid-19 testi pozitif çıkan ve halen hastalığı devam eden İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın aynı evi paylaştığı nişanlısı Carrie Symonds da virüs belirtilerinin kendisinde de görüldüğünü, ancak test yaptırmadığını açıkladı.

32 yaşındaki Symonds, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Geçen haftayı korona virüsün temel belirtileriyle yatakta geçirdim. Test edilmeme gerek yok, 7 gün dinlendikten sonra kendimi daha güçlü hissediyorum ve iyileşme sürecindeyim." ifadesini paylaştı.

ÖLÜ SAYISININ ARTMASI BEKLENİYOR

İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 708 artarak 4 bin 313 olmuştu.

Ülkede, kısmi karantina kararının etkileri görülmeden önce vaka ve ölü sayısının birkaç hafta daha artmaya devam etmesi bekleniyor.