Sinpaş Kızılbük hisseleri dip yaptı. Güzelim koy katledilmişti

Sinpaş Kızılbük hisseleri dip yaptı. Güzelim koy katledilmişti
Son bir yılda katlanan değeriyle dikkat çeken Sinpaş Kızılbük hisselerinin doğanın çoktan katledildiği Sinpaş Kızılbük Vellness için “ÇED gerekli değildir” raporunun iptal edilmesiyle birlikte yüzde 46 değer kaybettiği öğrenildi.

Yaklaşık bir yıl önce 12.68 lira fiyattan işlem görmeye başlayan ve son olarak 28 Temmuz günü tarihi zirve olan 96 lirayı gören Kızılbük GYO''da senetleri son bir haftadır taban taban giderek düşüyor.

Paramedya''nın haberine göre hisse senedi bir haftada yüzde 46 değer kaybederken, perşembe günü de taban oldu. Hisse senedinde bu sert düşüşün nedeni KAP’a düşen bir haberle ortaya çıktı.

Senette yaşanan düşüşün arkasında Marmaris’te yer alan Sinpaş Kızılbük Vellness projesi ile ilgili verilen bir mahkeme kararı oldu.

Şirket tarafından KAP’a gönderilen açıklamada, “Marmaris’te yer alan Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projemizle ilgili verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir” kararının iptali istemiyle Muğla Valiliği aleyhine açılan davada, Muğla 3. idare Mahkemesi tarafından “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali kararı verilmiştir. Alınan karar bugün (04.08.2022) Şirketimize tebliğ edilmiştir.” denildi.

Hisse senedinde yüzde 46 düşüşten sonra söz konusu olumsuz mahkeme kararının gelmesi senette içerden bilgi ticaretini gündeme getirdi. Borsa kulislerinde söz konusu haberin önceden alındığı yolunda iddialar dolaşıyor.

NE OLMUŞTU?

Belediye imar planında belirtilen hükümler çerçevesinde konut yapımına izin vermemişti. Muğla Valiliğiyse devam eden Kızılbük Wellness Resort inşaatı için 13 Ağustos 2021’de ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verdi. Kızılbük Thermal Resort Otel ve Devremülk projesi için verilen “ÇED gerekli değildir” kararının iptali için Eylül ayında Marmaris Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerince, Muğla 3. İdare Mahkemesi’nde dava açıldı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Kızılbük’te inşaatı süren Sinpaş GYO projesine ilişkin “çevresel etki değerlendirmem (ÇED) gerekli değildir’ kararının iptali için açılan davada gerekçeli karar çıktı. Mahkeme kararın iptaline karar verdi. Sinpaş Kızılbük Wellness Resort

Kararda, projenin otel ve konut projelerini bir arada kapsamasından dolayı ÇED’den muaf tutulamayacağı belirtildi.

İlgili Haberler