Ha...stir Osman’ın duygusal arsa işleri!..

PKK şahini Osman Baydemir, Devlete  “hastt..rr” çekerken bir takım arazilerin önündeki engelleri kaldırmak istemiş sanki!.
Çünkü kendileri ve muhterem biraderi ile ilgili ilginç bilgiler gelmeye başladı..
Sanırım Baydemir biraderler, bölge arazisini ele geçirmeye çalışan Apo ’bey’e ciddi rakip olacaklar!..
Kehanetimizin (!) esbab-ı mucibesi mevcuttur!..
Bendenize, Diyarbakır’dan bir okuyucudan şöyle bir mesaj geldi..
“Aziz emlak kimin mesela..? Sahibinin abisi kim mesela?.. Son 1 yılda abisi televizyonlara çıkıp arsa süpekilasyonu nıye yaptı?!. Arsa fıyatları (Ergani yolunda) nasıl inip çıktı..?
O etrafa taş atanlar bunları da bilsinler. Öyle ınsanlara korku salarak orayı burayı taşlıyanların bunlardan haberi yok tabı...
Onlar kullanıldıklarını farkında değiller. Bunlar ufak örnekler.. Icebergın altı daha
büyük..”
Hayırdır inşallah diyerek, okuyucunun sorularına cevap aradık..
Baktık ki  “Aziz Emlak”  Bay Aziz Baydemir’in.. Kimmiş bu Aziz Baydemir?.. Osman Baydemir’in kardeşi..
Peki, yerel televizyonlara çıkıp arsa muhabbetleri yapan kim.. Diyarbakır reisi Osman Baydemir.. Bu konuşmanın ardından hangi arsa fiyatları artmış?.. Ergani yolundaki arsaların?!
Bu arsaların pazarlamacısı, kontrol edeni kim?..
Zurnanın zırt ettiği noktaya gelmiş bulunuyoruz..
Biz buralarda Diyarbakır ve yöresine tedirgin bakışlarla bakıp sokaklardaki kalkışmaları (ve de tabii başlarında Osman Baydemir gibileri) izlerken meğer o topraklarda neler oluyormuş neler?!
Toz toprağın altında tatlı tatlı kazançlar
varmış?!

***

Haber şudur..
“Diyarbakır’da, tarla ve arsa fiyatındaki yükseliş adeta dudak uçuklatıyor. Tarla fiyatı 5 yıl önceki değerine oranla 50 kat, bir yıl önceki fiyatına göre ise 10 kat artış gösterirken, bu yükseliş; ’Diyarbakır’ın da taşı toprağı altın oldu’şeklinde yorumlanıyor. En büyük talep kentin batı kesiminde ve Karacadağ eteklerinde yer alan Siverek karayolu üzerindeki ’demir girmez ve hayvan otlamaz’ olarak tabir edilen tarıma elverişli olmayan ’taşlık’ arazilere gösterilirken, yoğun ilgi nedeniyle hızını alamayan bazı kişiler ise Diyarbakır il sınırını da aşarak, 80 kilometre uzaklıktaki Siverek’e bağlı köylerden arazi satın almaya başladı.
Halk arasında ’İsrail ve Amerika firmalarının yatırım yapacağına’ ilişkin söylentiler dolaşıyor!.. Bu söylentiler yayılıyor.. Bunların kasıtlı olarak fiyatların yükseltilmesi için uydurulduğu söyleniyor..”
Bu fiyatların neden böyle anormal seyir gösterdiğini anlatan Diyarbakırlılar aynen şöyle söylüyor..
“..fiyatların artmasındakı asıl sebep sulama kanallarının falıyete gecılmemıs olması cevreyollarının yenıden yapılması ve buyuksehır baskanının kardesının bu ısı yapmasıdır... Erganı yolunun hemen hemen yarısı onundur.
Fıyatların artması Urfa yolunun ımara kapanıp Erganı yolu ve Sılvan yoluna ragbettır. Dıyarbakırda 2 mılyon kısı varsa her 5 aıleden 3 kısının arsaları var. Fıyat dusse dahı bunlar tekrar kendılerı alıcagı ıcın hıcbır sey degısmıcektır. İmarda 30 yıl boyunca BDP olduguna gore. asıl tehlıke koylerını yuksek fıyata satıp sehırde yasıcak olan ınsanlardır. Herkes Muteahıte kat karsılı arsalarını vermektedır. 50 km kadar ımar durumu da bellıdır burda tarla denılen cogu yer tapuda ya konut alanıdır yada ısyerı ımarıdır. bu fıyatların bu sekıl oldugu burda 10 yasındakı cocuk dahı bılmektedır. İmza: Akad
Eklemiş..”

***


Osman Baydemir önce kardeşinden başlasın Ergani yolunu komple kapatıp imar çıkar sonra millete neden yatırım yok diye boş salla dolu tutsun sonra fiyatları düşürmek için imar vermeyecegiz de tamam 20 km abartılı ama 5-10 km olabilir aslında sormak lazım Baydemir’e, kardeşin arsaları
kapamadı mı ?..
İmralı’daki, bu arazi meselelerini duyarsa Osman’ın işi zordur azizim!.
Belli Ankara bu işlere aldırmıyor ama, Apo’nun tekmesi ters olabilir!..

Yazarın Diğer Yazıları