Habertürk TV'den flaş transfer. Deneyimli isim kadroya dahil oldu

Habertürk TV'den flaş transfer. Deneyimli isim kadroya dahil oldu
İstihbarat Şefliği görevinde bulunduğu CNN Türk ile bir ay önce yollarına ayıran Göksel Göksu’nun yeni adresi belli oldu.

Medyaradar’da yer alan habere göre, 22 yıl çalıştığı CNN Türk ile bir ay önce yollarını ayıran CNN Türk İstihbarat Şefi Göksel Göksu'nun yeni adresi belli oldu. Deneyimli isim Habertürk TV ile anlaştı. Göksu yeni adresinde 'Şef-editör' olarak görev yapacak.

Deprem, siyaset ve kent haberleri konularında uzman olan Göksu, Sedat Simavi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülleri ve Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri'nin sahibi.

yenicag-goksel-goksu.jpg

GÖKSEL GÖKSU KİMDİR?

İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği mezunu. Mesleğe, 1982 yılında Havas Yayınevi’nde başladı. Gözlem, Süreç yayınevleri ile Radikal gazetesinde çalıştı. “Rüstem Batum’la 360 Derece” adlı programda görev aldı. Sedat Simavi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülleri ve Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri sahibi. İngilizce biliyor. İki çocuk sahibi.

1998’den bu yana CNN TÜRK’te muhabir olarak çalışıyor. CNN TÜRK’ten önce, Radikal Gazetesi’nde muhabirlik, “Rüstem Batum’la 360 Derece” programında yapımcılık yaptı, özel bir prodüksiyon şirketinde kısa metrajlı belgeseller hazırladı. İstanbul'da beklenen olası depremde Genel Kurmay Başkanlığı ve 1. Ordu Komutanlığı'nın nasıl bir çalışma yaptığını ilk kez gözler önüne seren "Deprem Taburları"; terörle yoğrulmuş yıllarda köylerini boşaltmak ve bilmedikleri dünyalarda yaşamak zorunda kalanların topraklarına dönüş öykülerini anlatan "Köye Dönüş", Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukluk yıllarından başlayarak başbakanlığa uzanan yoldaki öyküsünü, Milli Görüş’ten, muhafazakar demokratlığa uzanan yolda dünüyle, bugünüyle Recep Tayyip Erdoğan'ı, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin doğuşunu, “Tek Başına İktidar” adlı belgesellerde topladı.

Gazetecilik yıllarında "İran'da Kadın", "Bağır Komşuların Duysun" başlıklı dizi yazıları ve CNN TÜRK'te yayınlanan "Biz de Kadın Hakkı İstiyoruz" belgeseliyle şiddet mağduru kadınların ve peçelerin altında başkaldıran İranlı kadınların görünmeyen yüzlerini aktardı.

Deprem, siyaset ve kent haberleri konusunda uzman olan Göksel Göksu, güncel belgeseller de hazırlıyor.

TGC Yönetim Kurulu Üyeliği ve TGC Kadın Komisyonu Koordinatörlüğü görevlerini yürütmektedir.

 

İlgili Haberler