Habertürk'te 24 saatte iki büyük hata. Medyaradar'a yakalandı

Habertürk'te 24 saatte iki büyük hata. Medyaradar'a yakalandı
Habertürk TV’de dün gece ve bu sabah iki büyük hataya imza atıldı. Habertürk'te dün gece Trump'ın savunma bakanlığı bütçesini iptal ettiği haberi yaptırımları iptal ettiği yönünde verilirken sabah ise Çin aşılarının Türkiye'ye geldiğini duyurdu. Ancak kısa sürede kaldırıldı.

Habertürk izleyenler, dün gece Trump'ın Savunma Bakanlığı bütçesini iptal ettiği haberini ABD başkanı Türkiye’ye yönelik S-400 yaptırımlarını veto etti diye verdi. Habertürk'te canlı yayında son dakika 'Trump’tan yaptırımlara veto, ABD Başkanı Savunma Bakanlığı bütçesini veto etti'şeklinde yer aldı

Medyaradar'da yer alan habere göre, Türkiye’ye yönelik yaptırımlar daha önce savunma bütçesinin içindeydi. Ancak Trump, hepimizin çok yakından bildiği gibi geçen hafta yaptırımları ayrı ele aldı ve onayladı. Trump sadece savunma bütçesini veto etmişti, yaptırımları değil. Bu hata sosyal medyada da büyük tartışmalara yol açtı. Bazı gazeteciler, televizyon izleyicilerini ‘yaptırımlar veto edilmedi’ gerçeğine ikna etmekte zorlandı.

whatsapp-image-2020-12-24-at-11-dzzd.jpg

ÇİN AŞISI GELDİ HABERİ KALDIRILDI
Bu sabah da, Türkiye'nin Çin'den sipariş ettiği aşılarının sabah saatlerinde geldiği iddia edildi. Habertürk canlı yayınına bağlanan muhabir Esra Nehir, ilk parti taşıyan uçağın İstanbul'a indiğini söyledi. Söz konusu haber kısa bir süre sonra ise yayından kaldırıldı.

0-ibvl-cover-png.webp6-cz2n.jpg

 

İlgili Haberler