Gerçek dışı haberi savunan HaberTürk'e İBB İYİ Parti Grup Başkanvekilinden yalanlama

Gerçek dışı haberi savunan HaberTürk'e İBB İYİ Parti Grup Başkanvekilinden yalanlama
İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, gerçek dışı olduğu ortaya çıkan haberleriyle ilgili savunma yapan Habertürk'ün açıklamasını yalanladı.

30 büyükşehir ve Zonguldak'ta korona virüs salgını tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı devam ederken, HaberTürk skandal bir habere imza attı.

İstanbul'da ulaşımın nabzını ölçmek için metrobüs durağına giden HaberTürk muhabiri Öznur Karslı Çetiner, haber bültenine bağlanarak "Yarım saattir buradayız ve buradan tek bir metrobüs geçmedi" şeklinde haber servis etti.

İBB, MOBESE KAYITLARIYLA YALANLADI

Bu haber üzerine harekete geçen İBB, muhabirin canlı yayında yaptığı açıklamanın saati 17:15'i esas alarak 16:45 ile 17:15 arasındaki MOBESE kayıtlarını yayınladı.

Kamera kayıtlarında muhabirin "Yarım saattir metrobüs geçmiyor" dediği zaman aralığında 20 tane metrobüs geçtiği görüldü.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün 17.15 te, canlı yayin yapan yandaş kanalın muhabiri " 30 dakikadır buradayım, hiç metrobüs gelmedi" diye yalan haber yapti. Biz de kameralardan, yayin anının 30 dakika gerisinden izleyerek kac otobus gecti saydik, goruntunun sonunda kanalının aracini da goreceksiniz"

t-003.png

Diğer yandan görüntülerin sonunda Habertürk'ün yayın aracı da gözüktü.

HABERTÜRK'TEN AÇIKLAMA

Habertürk'ten de konuya ilişkin açıklama geldi.

Kurumun resmi Twitter hesabından paylaşılan videoda, görüntülerin montajlanarak durumun çarpıtıldığı ve İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın özür dileyerek paylaşımını sildiği iddia edildi.

 

ÖZKAN: "MONTAJ DA YOK, ÖZÜR DE YOK"

Yeniçağ'a konuşan İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ise, montaj gibi bir durumun kesinlikle olmadığını, HaberTürk yetkililerinin kendisini arayarak İBB'yi hedef almak gibi bir maksatlarının olmadığını, muhabirin dil sürçmesi yaşadığını söylediklerini ifade etti.

Yayınlanan videoda iddia edilen "Özür dilendi" iddiasını da yalanlayan Özkan, şöyle konuştu:

'İYİ NİYETLERİNE İNANARAK PAYLAŞIMI KALDIRDIM'

"HaberTürk yetkilileri beni arayarak haberle ilgili durumu izah ettiler. Muhabirlerinin dil sürçmesi yaşadığını, durumun montajla çarpıtıldığını ve İBB'yi hedef almak gibi bir maksadın olmadığını beyan ettiler.

Ben de kendilerine görüntülerde bir montaj olmadığını, belirtilen aralıklarda 20 adet metrobüs geçtiğini söyledim.

İyi niyetlerine de güvenerek, muhabir arkadaşı da zor durumda bırakmamak için 2 saatte 1.5 milyon gösterim alan paylaşımımı sildim."

İbrahim Özkan'ın tweeti 2 saatte yaklaşık 1.5 milyon gösterim almıştı:

 f3bb670b-698c-4587-a41c-f00d5e665f19.jpg