Hacettepeli öğrencilerin yaptığı yerli elektrikli otomobile ne oldu. İstanbul Ankara arası 18 liraya gidilecekti

Hacettepeli öğrencilerin yaptığı yerli elektrikli otomobile ne oldu. İstanbul Ankara arası 18 liraya gidilecekti
Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’un fiyatı açıklandı. Açıklama, akıllara Hacettepe Üniversitesi tarafından yüzde 100 yerli ve elektrikli olarak üretilen ve testlerden başarıyla geçen aracı getirdi. Destek görmediği için seri üretime geçemeyen bu araçla İstanbul-Ankara arası 18 liralık elektrik enerjisiyle gidilebilecekti.

Türkiye’nin ilk yerli otomobili olarak tanıtılan TOGG’un 300.000 TL ile 400.00 TL arasında olacağı açıklandı. Açıklama sonrası akıllara 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi tarafından yüzde 100 yerli olarak üretilen ilk yerli elektrikli otomobili getirdi.

İLK YERLİ VE ELEKTRİKLİ OTOMOBİL
Hacettepe Üniversitesi mühendis ve öğrencileri tarafından 2015 yılında Ostim ve İvedik organize sanayinde Türkiye’nin ilk yerli ve elektrikli otomobili üretildi.

İSTANBUL-ANKARA ARASI 18 LİRALIK ELEKTRİKLE
Bu elektrikli otomobil 35 Kw batarya kapasitesine sahipken şarj süresi 10 saat hızlı şarj süresi ise 30 dakikaydı. Toplam 350 litrelik 2 adet bagaja sahip olan araç 90 km/saat hızla 300 km mesafe gidebiliyordu. Araçla İstanbul- Ankara arasını 18 liralık elektrik enerjisi ile alabileceği belirtilmişti.

FİYATI 146 BİN TL OLACAKTI
Ancak bu araç seri üretim onay belgesini alamadığı için seri üretime geçemedi. Gerekli desteği göremeyen bu aracın 2016 yılında satış fiyatının 50 bin dolar (dönemin kuruyla 146 bin TL) olacağı belirtiliyordu.

İlgili Haberler