Hacı Sabancı'dan ekonomi ve korona virüs açıklaması

Hacı Sabancı'dan ekonomi ve korona virüs açıklaması
İş adamı Hacı Sabancı, Türkiye'nin salgın sürecinden sonra ekonomik olarak hızla toparlanmaya gideceğini belirterek "Ben Türkiye ekonomisinden çok umutluyum" ifadesini kullandı.

 Sabancı Ailesi'nin üyelerinden Hacı Sabancı, Türkiye’nin ekonomik gidişatını değerlendirdi.

Türkiye'nin sağlık sisteminden korona sürecine, ekonomik altyapısından dünyada salgının etkisine kadar Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a konuşan Sabancı, şu ifadeleri kullandı;

"TÜRKİYE EKONOMİK OLARAK HIZLI TOPARLANACAK"

"Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Pandemi dünya ekonomisini çok olumsuz etkiledi. Ülkemiz de etkilendi bu süreçten. Ama biz ekonomik açıdan güçlü potansiyeli olan bir ülkeyiz. Türkiye, bu süreçten sonra ekonomik olarak hızla toparlanmaya gidecektir. Ben Türkiye ekonomisinden çok umutluyum.

"SAĞLIK SÜRECİNİ ÇOK İYİ YÖNETİYORUZ"

Öncelikle sağlık çalışanlarımıza minnettarım. Onlar en ön cephede savaşıyor. Süreci çok iyi yönetiyoruz. Diğer ülkelerin durumuna bakınca bunu daha iyi görüyoruz. Sağlık altyapısıyla, hastanelerimizle, sağlık çalışanlarımızla çok güçlü bir ülkeyiz, diğer ülkelere göre çok iyi durumdayız. Şimdi aşılama süreci başlayacak, umarım salgını bir an önce atlatırız."

BEN DE KORONA VİRÜS AŞISI OLACAĞIM

Hayatımızın pamuk ipliğine bağlı olduğunu gördüm. Bir virüs, en sevdiklerini senden alabiliyor. Materyalist şeylerin önemsiz olduğunu anladık. Maddi olarak ne kadar iyi olursan ol hayatın kısıtlanıyor. Aileyle vakit geçirmenin önemini daha iyi anladım.
Aşı olacağım, başka çaremiz yok. Ben aşı olmasam yaşlıları riske atarız. Yani anneannemi ya da dedemi riske atmak istemem.

KAYNAK: SABAH

 

İlgili Haberler