Haçlı’ya çalışırken mızrakların ucuna Kur’an dersi dikmek!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir’de, içine Kur’an ve Hz. Muhammed’in hayatı dersleri de konulan 4+4+4 yasa teklifi ile ilgili olarak konuşurken, “Bu işin özü 20 milyar dolarlık hırsızlığı gizlemektir. 2030 yılına kadar en az 20 milyar dolarlık hırsızlık kapatılmak isteniyor. İstenirken kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim alet ediliyor. 20 milyar dolarlık ihaleler Kamu İhale Kurumu dışında tutuluyor ve bu yasanın içine konuyor. Öğrencilerle ilgili bir kanun teklifinin içinde 20 milyar dolarlık hırsızlığın işi ne? Karşı çıkınca ben biliyorum şimdi Başbakan meydanlara inecek ’Efendim bunlar Kura’n’ı Kerim’e karşı’diyecek. Ben hırsızlığa yolsuzluğa karşıyım. Bu yolsuzluğun yasa teklifi içinde ne işi var? İlk kez Cumhuriyet tarihinde AKP’nin oylarıyla Kur’anı Kerim, kutsal kitabımız yolsuzluklara kalkan edilmiştir” dedi.
Kılıçdaroğlu, neden “Cumhuriyet tarihinde ilk kez” dedi? Herhalde biliyor ki İslam tarihi belirli bir süreden sonra Kur’an’ın istismarından ibarettir...

***


20 Mart 1923’te Konya Türk Ocağı’nda, konuşan Mustafa Kemal Paşa, Dr. Eyüp Sabri’nin sorusu üzerine özetle şöyle demişti:
“Her şeyden önce şunu en basit bir din gerçeği olarak bilelim ki, bizim dinimizde bir özel sınıf yoktur. Ruhbaniyeti reddeden bu din, inhisarı kabul etmez. Meselâ, ulema. Behemehal aydınlatma görevi ulemaya ait olmadıktan başka dinimiz de bunu kesinlikle men eder. O halde biz diyemeyiz ki, bizde bir özel sınıf vardır; diğerleri dinen aydınlatma hakkından mahrumdur. Böyle telakki edersek kabahat bizde, bizim cehlimizdedir. Hoca olmak için, yani dini hakikatleri halka telkin etmek için mutlaka dini kisve şart değildir. Bizim ulvi dinimiz, her Müslümanı, ümmeti aydınlatmayla mükellef kılıyor.
Efendiler, gerçek din bilginleri ile dine zararlı ulemanın birbirine karıştırılması Emeviler zamanında başlamıştır. Hz. Peygamber’in zaman-ı saadetlerinde, Peygamberimizin vefatından sonra, Hulefa-i Raşidin Hazretleri’nin zamanlarında, hep doğrudan doğruya Hz. Peygamber’in irşadıyla İslam olan, Hulefa-i Raşidin’in aydınlatmalarıyla selamette bulunan ümmet kitlesi arasında, hakiki nezahat, kalbi hürmet, ulvi bir irtibat vardı.
Vaktaki Muaviye ile Hz. Ali karşıkarşıya geldiler. Sıffin vakasında Muaviye’nin askerleri, Kur’ân-ı Kerim’i mızraklarına diktiler ve Hz. Ali’nin ordusunda, bu suretle tereddüt ve zaaf husule getirdiler; işte o zaman hak olan Kurân, haksızlığı kabule vasıta kılındı.
Ondan sonra bütün müstebit hükümdarlar hep dini alet edindiler. İhtiras ve istibdatlarını kabul ettirmek için hep ulema sınıfına başvurdular. Hükümdarlar işte bunları ele aldılar ve işte bunlar, dine uygundur diye fetvalar verdiler. İcabettikçe hadisler bile uydurmaktan çekinmediler. İşte o tarihten beri saltanat tahtında oturan, saraylarda yaşayan, kendilerine halife namı veren müstebit hükümdarlar bu gibi hoca kıyafetli cahillere iltifat ve onları hamiye ettiler. Hakiki ve imanlı ulema, her vakit ve her devirde onların kinini çekti.
Böyle şerre alet olan insanların yüzündendir ki, dört halifeden sonra din, daima siyaset vasıtası, menfaat vasıtası, istibdat vasıtası yapıldı. Bu hal Osmanlı tarihinde böyleydi, Emeviler, Abbasiler zamanında da böyle oldu.
Artık bu milletin ne böyle hükümdarlar, ne böyle alimler görmeye tahammülü ve imkânı vardır.
Şüphe yok ki, arkadaşlar, millet birçok fedakârlık, birçok kan pahasına, en nihayet elde ettiği hayat dayanağına kimseyi tecavüz ettirmeyecektir. Bugünkü hükümetin, meclisin, kanunların, anayasanın mahiyeti ve hikmeti hep bundan ibarettir.”

***


AKP iktidarı, Kur’an dersini göstererek Libya’da, Suriye’de, Irak ve İran konusunda hatta bütün İslam dünyasında Haçlı ordularına hizmet ettiğini örtmeye çalışıyor. Asıl hedef, Anayasa değişikliği için biraz daha güç toplamak... ABD, AB, PKK ve AKP’nin Anayasa’daki kuruluş maddelerini değiştirmek istemelerinin sebebi, Türk adını hukuken ortadan kaldırarak, Türk Milleti’nin hayat dayanağına tecavüz etmektir. Millet buna izin vermeyecektir.

Yazarın Diğer Yazıları