Hadi İpucu 18 Kasım: Hava sıcaklığı kaç derecenin altına düştüğünde kış lastiği takılır

Hadi İpucu 18 Kasım: Hava sıcaklığı kaç derecenin altına düştüğünde kış lastiği takılır
Canlı Bilgi Yarışması Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Instagram hesabından Hava sıcaklığı kaç derecenin altına düştüğünde taşıtlarda kış lastiği kullanılması gerekir, bilen var mı? diye sordu.

Her gün yeni sürprizlerle kullanıcılarının karşısına çıkan Hadi ipucu sorusu 18 Kasım cevabı belli oldu. Hadi Instagram hesabından, Araçlarımızın bakımını yaptırmak, mevsime uygun lastik kullanmak can güvenliğimiz için her zaman çok önemli! Unutmuyoruz değil mi? Bugünkü ipucumuz, kış lastikleriyle ilgili. Hava sıcaklığı kaç derecenin altına düştüğünde taşıtlarda kış lastiği kullanılması gerekir, bilen var mı? yayınladı. Hadi bu akşam Lassa sponsorluğunda kullanıcılarına 30.000 TL değerinde ödül dağıtacak. 12 sorudan oluşan soruları bilen yarışmacılar yarışma sonunda ise kazandıkları parayı hanelerine yüklemeye hak kazanacak. Kış lastiği ne zaman ve nasıl takılır? İlgili soruların cevabı da haberimizde yer almaktadır. Hadi hafta içi her gün 2 kere yayınlanan bir yarışmadır. Sunuculuğunu Müge Boz ve Merve Toy yapmaktadır. 

HADİ İPUCU CEVABI

Hava sıcaklığı kaç derecenin altına düştüğünde taşıtlarda kış lastiği kullanılması gerekir? Cevap: 7 derece

kis-lastigi.png

KIŞ LASTİĞİ NASIL TAKILIR?

HADİ İPUCU SORUSU KIŞ LASTİĞİ NE ZAMAN TAKILIR

Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık'ta başlayacak. Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanacak.