Hadi İpucu cevabı: Seyrek dokunmuş keten bezin üzerine yapılan süsleme?

Hadi İpucu cevabı: Seyrek dokunmuş keten bezin üzerine yapılan süsleme?
Canlı Bilgi Yarışması Hadi ipucu sorusu belli oldu. Hadi Instagram'dan Seyrek dokunmuş keten bezin üzerine çeşitli renklerde iplerle yapılan süslemeye ne denir? İşte Hadi ipucu Cevabı

Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi 6 Aralık ipucu sorusunu Instagram hesabından yayınlandı. Seyrek dokunmuş keten bezin üzerine çeşitli renklerde iplerle yapılan süslemeye ne denir? diye sordu. Hadi bugün saat 12.30'da yayınlanacak olan yarışmasınd a12 soru soracak ve kazanan yarışmacılarına 6.000 TL değerindeki ödülü takipçileri ile paylaştıracak.

HADİ İPUCU CEVABI

Keten bezin üzerine çeşitli iplerle yapılan süslemenin adı: Kanaviçe'dir. Bir diğer adı da Etamin'dir.

HADİ İPUCU SORUSU: KANEVİÇE NEDİR

"Çarpı İşi" de denilen kanaviçe, kare desenli, genellikle keten kumaş üzerine çapraz işlemelerle, bir modele göre yapılan elişidir. Normal kumaşlar üzerine de etamin kullanılarak yapılabilir. hobievi.com'da bulunan setlerin kumaşları kanaviçe için uygun niteliktedir ve etamin gerektirmez. 
Her ürünün özelliğine göre setlerde farklı gözenek boylarında kumaş ve farklı kalınlıklarda iplik bulunmaktadır.

- İğne
- Kumaş
- Desende bulunan tüm renklere ait iplik (örneğimiz için beyaz ve kırmızı)
- Model (Modeller kağıda basılıdır, ancak örtülerde ve bazı yastık kılıflarında ayrıca kumaşa da basılmıştır)

Üründen içinden çıkan model aşağıdaki modele benzeyecektir. Özellikle örtülerin ve yastıkların çoğunda model kumaşa basılıdır. Kumaşa basılı modeller ilk yıkamadan sonra çıkacaktır.
Kareli kağıtta her kare kumaştaki bir kareyi ve bir çarpıyı, her grafik ayrı bir renkte ipliği ifade etmektedir. Bazı ürünlerde renk ifadeleri A, B, C gibi harflerle de yapılmaktadır.

İşe başlamadan önce, kumaşın ve modelin ortalarını bulup işaretlemelisiniz. Bunun için modelin üzerindeki ortayı belirten işaretleri kullanabilirsiniz veya modeli dörde katlayarak en ortaya gelen kareyi işaretleyebilirsiniz. Daha sonra da aynı işlemi kumaş ile yapın, yani kumaşı dörde katlayın ve merkez kat noktasını işaretlemek için elinizle kuvvetlice sıkın.    

Kullanmak istediğiniz ipliği alın. İplik çoğunlukla 6 telden oluşur. Yine ürün ambalajında işlemede kaç tel (genellikle 2-3) iplik kullanacağınız belirtilmiştir (bazı yastık kılıflarında iplik ayırılmamalıdır). Tüm iplik tellerini ayırıp, bu sayı kadar teli bir araya getirin. İpliği ambalajdan çıktığı şekilde 6 tel bir arada kullanırsanız hem yetmez hem de çok kalın gelir. İpliğinizi iğneye geçirin ve çok az bir pay bırakın. Normal dikişte olduğu gibi ipliğin iki ucunu bir araya getirecek kadar çok geçirmeyin.

6 Aralık Hadi joker kodu henüz yayınlanmamıştır. Yayınlandığında haber sitemizde de görebileceksiniz.