Hafız Burhan Sihirli Ses

Hafız Burhan Sihirli Ses
İBB Kültür A.Ş. Cumhuriyet tarihinin ilk ses sanatçılarından ve klasik musikinin duayenlerinden Hafız Burhan'ın seslendirdiği gazel ve şarkılardan oluşan bir albüm hazırladı. Albüm Hafız Burhan Sihirli Ses ismi ile yayınlandı.

İBB Kültür A.Ş. sesinin şiddetinden mikrofonların patladığı, bu sebeple stüdyonun köşesinde mikrofona sırtını dönerek okumak zorunda kaldığı anlatılan, Cumhuriyet tarihinin ilk ses sanatçılarından ve klasik musikinin duayenlerinden Hafız Burhan'ın seslendirdiği gazel ve şarkılardan oluşan bir albüm hazırladı. Albüm Hafız Burhan Sihirli Ses ismi ile yayınlandı.

Yapım yönetmenliğini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Mehmet Bitmez'in üstlendiği albüm 11 eserden oluşuyor. Sanatçının sesi ile meşhur olan mersiye Makber, bir İstanbul türküsü olan Kadifeden Kesesi, Söyleyin Güneşe Bugün Doğmasın, Bir Gönülde İki Sevda Olmaz, Gönlümü Aşka Salan albümde yer alan eserlerden bazıları. Hafız Burhan Sihirli Ses albümü, İstanbul Kitapçısı'ndan ve www.istanbulkitapcisi.com adresinden %20 indirim ile temin edilebilir. Mezarı İstanbul Beşiktaş'taki Yahya Efendi Dergâhı haziresinde bulunmakta.