Hafriyat vurgunu iddialarına soruşturma açılmadı

Hafriyat vurgunu iddialarına soruşturma açılmadı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın, selefi Melih Gökçek için söylediği hafriyat vurgunu iddialarına Bakanlık tarafından herhangi bir soruşturma başlatılmadığı ortaya çıktı.

AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, A Haber TV’ye verdiği röportajda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin gelirlerindeki artışlarla ilgili çarpıcı rakamlara dikkat çekmişti.

Başkan Tuna, belediyenin hafriyat gelirinin aylık 30 bin Türk Lirası iken, belediyeye devrolduktan sonra ortalama 15 milyon TL'ye çıktığını söylemişti. Mustafa Tuna, hafriyattaki gelir artışına dikkat çekerken, isim vermeden kendisinden önceki AKP’li eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i eleştirmişti.

Tuna'nın, iddialarının ardından Meclis'e soru önergesi veren CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, "Bakanlığınızın görev ve yetkisini ilgilendiren (Melih Gökçek ve Mustafa Tuna’nın karşılıklı beyanları nedeniyle) bu sözleri “suç duyurusu” olarak kabul ederek ve herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz?" ifadelerini kullanmıştı.

"HERHANGİ BİR BİLGİ VE BELGE İNTİKAL ETMEDİĞİNDEN"

TBMM İçtüzüğünün 99’uncu maddesi gereği on beş gün içerisinde ilgilisi tarafından cevaplanması gereken yazılı soru önerges, 13 Aralık 2018’de süresi geçtikten sonra cevaplandırıldı. İçişleri Balkanlığı, "Soru önergesinde yer alan iddialarla ilgili olarak bakanlığımıza herhangi bir bilgi ve belge intikal etmediğinden inceleme ve soruşturma yapılmamıştır" şeklinde yanıt verdi.

CHP'li Yeşil ise Bakanlığın kararına "Anlaşılan o ki, İçişleri Bakanlığı, mevcut ve eski belediye başkanı arasındaki hafriyat tartışmasında tarafların beyanlarını soruşturma yapmak için ciddiye almamış, kuruma bilgi ve belge intikal etmesini beklemektedir. İşbu trajikomik durumu kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunuyorum" diyerek tepki gösterdi.

İlgili Haberler