Hafta içi hafta sonu yasaklarıyla ilgili flaş gelişme

Hafta içi hafta sonu yasaklarıyla ilgili flaş gelişme
Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili flaş açıklama! Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Faruk Aydın, "Kış çok ağır geçecek. Kapatmamak için direniyoruz ama önlemlerimizi almaz, vaka sayılarını düşüremezsek kapanmak zorunda kalacağız” dedi. İşte yasaklarla ilgili son dakika gelişmeleri...

Sağlık Bakanlığınca Günlük Covid-19 Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı.

Buna göre, Türkiye''de son 24 saatte 338 bin 873 Covid-19 testi yapıldı, 26 bin 398 kişinin testi pozitif çıktı, 213 kişi yaşamını yitirdi.

Türkiye''de bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplamda 105 milyon 110 bin 950''ye yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bugünkü vaka sayısı 26.398. Yeni can kaybımız 213. Vaka sayıları son bir haftadaki seyrinde devam ettiği takdirde, yüksek sayıda can kayıplarının önüne geçemeyeceğiz. Tedbirler ve aşıyla istikrarlı bir düşüş sağlamalıyız. Son bir hafta bizi uyarıyor.” İfadelerini kullandı.

"KIŞ ÇOK AĞIR GEÇECEK”

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, "Kış çok ağır geçecek. Kapatmamak için direniyoruz ama önlemlerimizi almaz, vaka sayılarını düşüremezsek kapanmak zorunda kalacağız” dedi.

Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye aslında turuncu ve kırmızı durumda. Vakalarımız çok yüksek ve Karadeniz de önde gidiyor. İnsanlar artık kurallara uymuyor. Sanki yokmuş gibi bir yaşam kurulmaya başlandı. Bunun sonucu olarak da hastanelerde viral özellikli üst solunum yolu enfeksiyonları görmeye başladık. Ülkede her 4 günün üzerinde binden fazla ölüm var. Bunu görmemezlikten gelmek hiç doğru değil. Kışın çok ağır geçeceğini söylüyorum. Kapatmamak için direniyoruz ama önlemlerimizi almaz, sayıları düşüremezsek kapanmak zorunda kalacağız”

KABİNE TOPLANTISI’NDA MASAYA YATIRALACAK

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı en son 6 Eylül tarihinde gerçekleşmişti. Daha önceki toplantılar göz önüne alındığında bir sonraki toplantının 15 gün sonra yapılması ön görülüyor. Bu bilgilere göre Cumhurbaşkanlığı Kabinesi''nin önümüzdeki hafta yani 20 Eylül''de yapılması bekleniyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, BM Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’ye gitmesiyle birlikte toplantının ne zaman yapılacağı da netlik kazanmış değil.

Konuyla ilgili açıklamalar ilerleyen günlerde yapılacak.

İlgili Haberler