Hafta sonu izlenilebilecek 2. Dünya Savaşını anlatan 10 başyapıt film

Hafta sonu izlenilebilecek 2. Dünya Savaşını anlatan 10 başyapıt film
Pandemi salgını nedeniyle hafta sonu evde kalacaklara 2 Dünya Savaşını anlatan 10 baş yapıt filmi sizin için derledik iyi seyirler

-SCHİNDLER’İN LİSTESİ 

2. Dünya Savaşı’nın en trajik olaylarından biri olan Yahudi Soykırımını en iyi anlatan ve 1993 yılında çekilmesine rağmen siyah beyaz çekim tekniğinin kullanıldığı bir Steven Spielberg imzalı gerçek bir film. Bir Alman ve Nazi Partisi üyesi olan Oscar Schindler’in, yüzlerce yahudiyi ölümden kurtarışını ve gerçek bir olayı anlatan 7 Oscarlı bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

-HAYAT GÜZELDİR

Sırada muhteşem bir traji-komik film var. Bu filmi komedi kategorilerine almalarının sebebi Yahudi soykırımına maruz kalan İtalyan bir ailedeki babanın oğluna esir kampını ve savaşı sonunda oyuncak bir tank hediyesi olan bir oyun olarak anlatması üzerine geçiyor.

-THE PİANİST/ PİYANİST

Sırada beni en çok etkileyen filmlerden biri olan ve savaşın insan üzerindeki etkisini en iyi anlatan filmlerden biri olan filmde. Trajedi dolu bu Roman Polanski filmi piyanist Wladyslaw Szpilman’ın gerçek hayat hikayesini anlatıyor. Gözyaşlarınızı tutamayacağını bir film. 7 Dalda Oscar’a aday olan ve en iyi yönetmen ve en iyi erkek oyuncu ödülleri başta olmak üzere 3 Oscar kazanan bu film 2. Dünya Savaşı Filmleri arasındaki en iyi filmlerden. Adrien Brody’nin de muhteşem oyunculuk performanı da unutmamak lazım.

-EMPİRE OF THE SUN / GÜNEŞ İMPARATORLUĞU 

Sinema dünyasının Christian Bale ile tanıştığı film. İleride nasıl mükemmel bir aktör olacağını daha bu filmde ve 13 yaşında gözler önüne sermiş. Japon saldırısına uğrayan Şanghay’dan ailesi ile kaçmaya çalışan bir çocuğun yaşadıklarını anlatan bir film.

-FURY

Son zamanlarda çekilmiş en iyi savaş ve aksiyon filmlerinden biri olan Fury görsel efektleri ve konu itibariyle son derece sürükleyici bir film. Filmde Brad Pitt ve Shia Labeouf’un olması da izlemek için ayrı bir etken. Bir tankın ve içindeki askerlerin savaşın gidişatının değişmesini sağlayan savunmalarını anlatan bu filmi beğeneceğinize eminim.

-ENEMY AT THE GATES / KAPIMDAKİ DÜŞMAN

2. Dünya Savaşı filmleri genellikle Yahudiler, Amerika ve Almanya odaklı ilerler. Ancak bu savaşın bir dünya savaşı olduğunu düşünürsek pek çok ülkedeki kahramanları, olayları anlatan filmler de çekildi. Bunlardan biri de ünlü Rus keskin nişancı Vassili Zaitsev’in Alman keskin nişancı Konig ile olan mücadelesini anlatan Kapımdaki Düşman filmi. Jude Law ve Rachel Weisz’in güzel bir uyum yakaladığı bu filmi de izlemeniz gerekenler listenize eklemelisiniz.

-SAVİNG PRİVATE RYAN/ ER RYAN'I KURTARMAK

Bu filmi izlerken çekildiği yıla bakarak göz önünüze almanızı tavsiye ederim. Bundan 22 yıl önce çekilmesine rağmen şu ana savaş sahneleri bu kadar gerçekçi olan, aksiyonu hiç bitmeyen, kendinizi her an savaşın ortasında hissedebileceğiniz başka bir film çekilmedi. Tom Hanks’in yanı sıra Matt Damon, Vin Diesel’in ilk film deneyimlerinden biri olan bu film bir Spielberg eseri ve 11 dalda Oscar’a aday gösterilip 5’ini kazandı.

-THE GREAT ESPACE/ BÜYÜK FİRAR

Sırada çoook eski bir film var. İkinci dünya savaşında esir düşen bir grup askerin kaçma öyküsünü anlatıyor. IMDB’de en iyi 250 film arasında 99. sırada bulunan bu film özellikle nostalji severlerin oldukça ilgisini çekecektir.

-BİTVA ZA SEVASTOPOL

Sırada Kadın savaş kahramanları denince akla gelen ilk isimlerden biri olan, 36’sı Alman keskin nişancısı olmak üzere 309 Alman askerini öldüren Lüdmila Pavliçenko’nun hayatını anlatan bu filmi kesinlikle tavsiye ederim. Kadınların aslında neler yapabileceğini bu filmde tekrar görebilirsiniz.

-DOWNFALL/ ÇÖKÜŞ

Joachim Fest’in aynı adlı kitabın sinemaya uyarlanan Çöküş filmi  2. Dünya Savaş’ının son günlerinde Hitler’in sığınağında olanları anlatan dokunaklı bir savaş filmidir. Hitler rolüne can veren Bruno Ganz’ı izlerken ancak bu kadar Hitler’e benzetilebilirdi diyeceksiniz. Savaşı bir de karşı tarafın gözünden izlemek de lazım.