Hafta sonu yağışla geçecek

Hafta sonu yağışla geçecek
Meteoroloji tarafından yayınlanan son dakika tahminlerine göre hafta sonu yağışlarla ve fırtınayla geçecek. Bugün, yarın ve pazar günü İstanbul'da yağmur bekleniyor ayrıca kuzey yönlü rüzgarlarla beraber sıcaklıklar düşecek.

Hafta sonu planlarını belirlemek isteyenler hava durumunu merak ediyor. Hafta sonu yurdun kuzey kesimlerinde yağmur beklenirken, iç kesimlerde kısa süreli kar yağışları görülebilir. Türkiye’nin güney doğusunda ise pazar günü sağanak yağış kendini gösterecek.

SAĞANAK VE FIRTINAYA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç ve Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, Çanakkale, Antalya’nın doğusu, Muğla’nın Dalaman, Fethiye, Köyceğiz ve Marmaris ilçeleri, Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Kastamonu’nun kıyı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların hafif olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, İç ve Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar şeklinde olması bekleniyor.

RÜZGAR KUVVETİNİ ARTIRACAK

Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvete, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına, Hatay çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.