“Hafter ile bir daha masaya oturmayacağız”

“Hafter ile bir daha masaya oturmayacağız”
Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Serrac, 'Berlin Zirvesinden çıkan ateşkes kararına saygı duyuyoruz. Hafter ile bir daha masaya oturmayacağız' dedi.

Berlin Zirvesi sonrası açıklamalarda bulunan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac, "Berlin Zirvesinden çıkan ateşkes kararına ve siyasi görüşmelere saygı duyuyoruz fakat Hafter’le bir daha masaya oturmayacağız" dedi.

ÇAĞRIYA SAYGI DUYUYORUZ

Muhammer Kaddafi’nin ölümü sonrası kaos ve şiddetin eksik olmadığı Libya ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Dün Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ve Türkiye, ABD, Rusya ve Fransa başta olmak üzere dünya liderlerinin bir araya geldiği zirvede Libya ile ilgili ateşkes çağrısı alındı. Çağrı üzerine açıklama yapan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Başbakanı Fayiz es-Serrac, “Berlin’deki ateşkes çağrısına ve siyasi görüşmelere saygı duyuyoruz fakat Hafter’le bir daha masaya oturmayacağım” dedi.

DURUM FELAKET OLACAK

Hafter’in kilit konumdaki bazı limanları kapatmasına tepki gösteren Serrac, yabancı güçlerin Hafter’e baskı uygulayıp bunları açtırmazsa bunun korkunç bir sonucu olacağını söyledi. Serrac, “Eğer böyle devam ederse durum felaket bir hal alacak. Umarım yabancı ülkeler bu konuyu yakından takip eder” dedi.

Berlin Zirvesi sonrası açıklamalarda bulunan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac, "Berlin Zirvesinden çıkan ateşkes kararına saygı duyuyoruz. Hafter ile bir daha masaya oturmayacağız" ifadelerini kullandı.