Hafter'den Putin'e mektup

Hafter'den Putin'e mektup
Libya'daki milislerin lideri general Halife Hafter, Rusya Devlet Başkanı Putin’e “Değerli arkadaşım Putin” diye başlayan bir mektup yolladı.

Mektubun içeriğinde Hafter, Rusya’nın Libya’daki krize çözüm bulma girişimlerinden memnununum yazdığı öğrenildi. Libya’daki iç savaş sürerken General Halife Hafter, Rusya Devlet Başkanı Putin’e bir mektup yolladı. Hafter mektuba “Değerli arkadaşım Putin” diyerek başladı.

“KRİZİN ÇÖZÜMÜ İÇİN TEKRAR RUSYA’YA GELECEĞİM”

Hafter, “Rusya’nın Libya’daki krize çözüm bulma, arabuluculuk yapmasından memnuniyet duyuyorum. Moskova’daki görüşmeler benim açımdan çok olumluydu. Başlayan diyaloğu kesmek istemiyorum. Libya’daki krizin çözümü için tekrar Moskova’ya geleceğimi bildirmek istiyorum” dedi.

DÜNYANIN GÖZÜ KULAĞI 19 OCAK’TA BERLİN’DE OLACAK

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'de 19 Ocak Pazar günü yapılacak Libya Konferansı için devlet ve hükümet başkanları seviyesinde davette bulunmuştu. Konferansa Türkiye, ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Kongo Cumhuriyeti, İtalya, Mısır, Cezayir'in yanı sıra BM, AB, Afrika Birliği ve Arap Birliği temsilcilerinin katılacağı, UMH Başbakanı Fayiz es-Serrac ve Halife Hafter'in de konferansa davet edildiği belirtilmişti. Daha önce Libya konusunda yürütülen Berlin Süreci kapsamında çalışma düzeyinde 5 toplantı yapıldı.