Erol Olçok bir anda neden TT oldu. Hain darbe girişiminden önce atılan tweetler kime ait

Erol Olçok bir anda neden TT oldu. Hain darbe girişiminden önce atılan tweetler kime ait
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’nin reklam danışmanı Erol Olçok, Twitter’da bir anda gündem oldu. Olçok’un neden TT olduğu ise bilinmiyor.

15 Temmuz Darbe Girişimi’nde şehit düşen isimler arasında yer alan Erol Olçok Twitter’da bir anda gündem oldu.

Olçok, hakkında birçok tweet paylaşılırken neden Twitter Türkiye gündemine girdiği ise tespit edilemedi.

Erol Olçok''u ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok''u kaybeden Gelecek Partisi Kurucu Üyesi Nihal Olçok eşiyle ilgili, geçtiğimiz günlerde canlı yaptığı açıklamada "Erdoğan''ın gezilere giderken davet ettiği isimlere bakıp ''yine FETÖ''cüleri götürüyorsun'' derdi. (FETÖ) O kısaltmaları ilk üreten Erol bey olmuş olabilir." ifadelerini kullanmıştı.

Erol Olçok, kanlı darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 tarihinde vatanını savunmak için oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile birlikte sokağa çıkmış ve şehit olmuştu.

Olçok, hakkında birçok başsağlığı paylaşımı yapılırken, 15 Temmuz''dan 5 gün önce Olçok''a ait olduğu iddia edilen darbe mesajlarına yer verildiği gibi farklı iddialara da yer verildi.

Fotoğraf ve Siyaset adlı hesap, darbeden beş gün önce, adeta süreci ve o sürecin bugüne yansımalarını yazdı. Hesaptan 10 Temmuz akşamı saat 22.00’den gece yarısına kadar peşi sıra tweetler atılarak aşağı yukarı bugünler tarif edildi. Hesabın takipçileri arasında Yiğit Bulut, İbrahim Kalın, Melih Gökçek ve AKP’li Vekil Selçuk Özdağ gibi isimler de bulunuyordu. Hesabın ‘Erdoğan’ın reklamcısı’ olarak bilinen ve darbe gecesi yaşamını yitiren Erol Olçok’a ait olduğu iddia ediliyor.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

EROL OLÇOK KİMDİR?

5 Mart 1962 tarihinde Çorum''da dünyaya gelen Erol Olçok, aslen Çerkes asıllıdır. Çorum İmam-Hatip Lisesi''nden mezun olan Erol Olçok, 1982''de İstanbul Üniversitesi Estetik ve Sanat Tarihi bölümünü kazandı.

1986''da bölümünden mezun olan Erol Olçok, 1987''de Slayt Reklam, 1988''de Rekpa Reklam, 1989''da ise Ajans E''yi kurdu. 1994 Türkiye yerel seçimlerinde ilk reklam kampanyasını düzenledikten sonra İstanbul Ulaşım A.Ş.''de Basın Danışmanlığı görevine geldi.

Ocak 1995''te dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın basın danışmanlığını üstlenen Olçok, 1998''de Nihal Olçok ile dünyaevine girdi ve 1999''da Abdullah Tayyip adını verdiği oğlunu kucağına aldı.

Aynı sene Arter isimli reklam ajansı kurdu. AK Parti''nin ismini ve logosunu tasarlayan Erol Olçok''un, ''''Aynı Yoldan Geçmişiz Biz'''', ''''Durmak Yok Yola Devam'''', ''''Bayrak'''' ve ''''Fors'''' filmi çalışmaları en çok tanınan işleri oldu.

Erol Olçok 2002''den beri 5 genel seçim, 3 yerel seçim, 2 halk oylaması ve bir cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere toplamda 11 seçimde Erdoğan ve AKP için görev yaptı.

AKP’NİN JOSEPH GOEBBELS''İ OLARAK BİLİNİYORDU

AKP’yi en zor zamanlarından yaptığı reklamlarla partiyi kurtaran Olçok, Nazileri iktidara getiren propagandaların ve kitleleri ikna eden Joseph Goebbels ile bağdaştırılıyordu.

Naziler, Almanların Nazi diktatörlüğünü desteklemelerini ve Nazi düşüncelerine inanmalarını istemişti. Bu hedefe ulaşmak için iletişim kanallarını sansür ve propaganda ile kontrol etmeye çalışmışlardır.

Goebbels, 1933-1945 yılları arasında Halkı Aydınlatma ve Propaganda Bakanlığı yapmış Alman politikacı ve Nazi Almanyası''nın ikinci şansölyesi. Adolf Hitler''in en yakın arkadaşlarından biri ve en sadık yandaşıydı.

İlgili Haberler