Hainler gazeteci Demirağ'a öldürmek için saldırdılar

Şerefsiz, alçak, kalleş, 7 hain, Türkiyem televizyonundaki programından çıkıp evine giden cesur yürek gazeteci, yazar, televizyoncu, meslektaşım 35 yıllık kardeşim ve Yeniçağ köşe yazarı Yavuz Selim Demirağ'a "öldürün" diye demir çubuklarla, beyzbol sopalarıyla saldırdılar.

Demirağ başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden ciddi şekilde yaralanarak Gülhane Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Demirağ, gerekli tüm tıbbi tetkikler ve müdahaleler yapıldıktan sonra özel bir odaya alındı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Yeniçağ Gazetesi yazarı değerli kardeşim Yavuz Selim Demirağ'a yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Kendisine acil şifalar diliyorum. Bu yapılan alçak saldırı basın özgürlüğüne ve fikir hürriyetimize yapılmıştır. Bunlar bizi yıldıramaz, yıldıramayacak!" diye sosyal medya hesabından kınama yayınladı..

Menfur saldırıyı haber alır almaz hastaneye gittim. İYİ Parti Genel Sekreteri ve parti sözcüsü Cihan Paçacı ve Aydın Milletvekili Aydın Sezgin acilin kapısındaydılar.

Paçacı, "Yeniçağ camiasına da özgür medya çalışanlarına da geçmiş olsun diyoruz. Çok üzgünüz. Faillerin yakalanması ve yargılanmasının takipçisi olacağız" dedi.

Demirağ'ın oğlu ile birlikte odasına çıktım. Kızı, eşi, nöbetçi doktor ve hemşireler de başındaydılar.

Ankara Emniyet Müdürlüğü cinayet masasından gelen bir ekip görgü tanıkları ile Demirağ'ın ilk ifadelerini alıyordu.

Demirağ, Cuma akşamı yapılan alçakça saldırıyı cinayet masasından gelen polise şöyle anlattı:

"Türkiyem TV'deki, "Yeniçağ'da Meydan" programım bittikten sonra konuğum Yeniçağ yazarı Murat Ağırel beni evimin önüne bıraktı ve araçtan inip uğurlamak istedi. Sen İstanbul'a döneceksin hiç inme, iyi yolculuklar, sağlıkla git dedim ve o ayrıldı.

Ben de araçtan inip evin kapısını anahtarla açmaya çalışırken bir anda kafama ağır bir darbe aldım ve yere düştüm. Kalabalık bir grup, 'vurun, öldürün… Gazetecisin ha… Gebertin… Meydan boş değil pez... k' diye bağırarak vurmaya başladılar. Çığlıklar duydum, eşim, kızım, oğlum ve komşular gelince kendilerini bekleyen araca binerek kaçmışlar. 7 kişilermiş"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şenol Sunat ve İYİ Parti milletvekilleri ile Ankara İl ve ilçe yöneticileri hastaneye akın ettiler.

Asayiş ve cinayet büro ekibinden gelen polislerin verdiği bilgiye göre, başlatılan soruşturma kapsamında Doblo marka araç tespit edildi.

Ancak, polisler aracın plakasının sahte olduğunu, saldırganların kimliklerinin belirlenmesi ve yakalanması için güvenlik kamera kayıtlarının incelendiğini vurguladılar.

Değerli okurlarım,

Demirağ kardeşimin Allah'a şükür ki şimdilik hayati tehlikesi yok ama 48 saat müşahade altında tutulacak.

Yavuz Selim, meslek hayatı boyunca hukuksuzluklarla, haksızlıklarla, teröristlerle, hırsızlarla, yolsuzluk yapanlarla yılmadan mücadele eden cesur yürekli bir kardeşimdir.

İktidar sahipleri kolkola yürürlerken, FETÖ tehlikesini "İmamların Öcü" adlı kitabı ile o tarihte ortaya koyan gazeteci yazardır.

1958 doğumlu Demirağ'ın, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Cemaat Yapılanması, Darbede İnfaz, Dijital Terör ve Teğmen Çelebi" adlı kitapları vardır.

Yavuz kardeşim her ne kadar, "Bu da geçer Orhan ağabey, yılmam, ölümden de korkmam, iyileşir yazmaya devam ederim. Asla korkutamazlar, yıldıramazlar. Onların demir çubukları, beyzbol sopaları varsa benim de onlarla mücadele edecek yüreğim de özgür kalemim var" derse de, Demirağ'ın korunması için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, Ankara Valisi Vasip Şahin'e ve Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'a gerekli önlemlerin alınması için çağrıda bulunuyorum.

Ayrıca "öldürmek amacıyla" saldıran 7 hainin ve onlara bu saldırıyı yaptıranların belirlenmesini ve yargı önüne çıkartılması için gerekli soruşturmanın en hızlı ve titiz bir şekilde yapılmasını da istiyorum.

Ahmet Çelik'ten sert açıklama

Yeniçağ Gazetesi İmtiyaz Sahibi İstanbul İYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik şu sözlerle çok sert tepki gösterdi:

"Yeniçağ gazetesine yapılan alçak saldırılara bugün bir yenisi daha eklenmiştir. Gazetemizin cesur, korkusuz ve mert kalemi Yavuz Selim Demirağ kardeşim, Türkiyem TV'de yapmış olduğu program sonrasında evine girdiği sırada alçak bir saldırıya maruz kalmıştır.

Öncelikle Yavuz Selim Demirağ'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sağlık durumunu yakından takip ediyoruz, inşallah eskisinden daha güçlü bir şekilde tekrar aramıza dönecek ve yazılarına kaldığı yerden devam edecek.

Bu saldırıyı kabul edebilmemiz, sineye çekebilmemiz mümkün değildir. Demirağ'a yapılan saldırı Yeniçağ'a yapılmıştır.

Bu olayı gerçekleştirenleri ve onlara talimat verenleri teker teker ortaya çıkaracağız.

Bu alçak saldırıyı yapanlar, organize edenler bu işin hesabını verecekler.

Yapılan bu alçaklığın en yakın takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

Demirağ kardeşime yapılan bu menfur, hain saldırıyı nefretle, şiddetle kınıyorum.

Yeniçağ ve Demirağ ailesine de geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları