Hainler kudurdu: 2 şehit daha
Tuncelİ’de Kocakoç Jandarma Karakoluna yapılan bombalı saldırıda 1 er şehit oldu, 4 asker yaralandı. Şırnak’taki çatışmada ise Astsubay Hüseyin Ateş şehit düştü.
Hain tuzak: 2 acı haber
PKK’lı teröristler, Tunceli’ye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kocakoç Jandarma Karakolu nizamiyesi girişi yakınlarına yerleştirdiği bombayı uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada jandarma er Murat Yıldız şehit olurken, 2 uzman çavuş ve 2 er yaralandı.
Altı kişi gözaltında
Yaralı uzman çavuşlar Erkan Demir ve Ömer Torun’la erler Ferhat Bozkurt ve Süleyman Taş, helikopterlerle Elazığ Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu arda karakolu girişindeki patlamanın, Tunceli’den bir fırınından her sabah ekmek götüren Ford Transit marka panelvanın ayrılmasından 20 dakika sonra gerçekleştiği belirtildi.
Yapılan incelemelerin ardından aralarında ekmek taşıyan aracın sürücüsü E.K.’nın da bulunduğu 6 fırın çalışanı gözaltına alındı ve sorgulanmalarına başlandı. Yetkililer, patlamaya neden olan bombanın ne zaman ve ne şekilde yerleştirildiğinin ortaya çıkarılması için çok yönlü soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Saldırının ardından Tunceli merkez, Kocakoç Köyü, Mazgirt, Nazimiye ve Pülümür İlçeleri kırsal alanında hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Güvenlik güçlerinin Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi İncebel ile Küpeli Dağları arasında PKK’lı teröristlere yönelik sürdürdükleri operasyonda da dün sabah erken saatlerde bir grup teröristle çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu astsubay Hüseyin Ateş şehit olurken, 3 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.
Yasa boğuldular
Acı haberi alan şehit Ateş’in Kastamonu’nun Taşköprü ilçesindeki ailesi yasa boğuldu. Şehit Hüseyin Ateş’in, yakınları, Taşköprü’de ailenin evinde toplandı. Görevine 2 yıl önce başladığı belirtilen Ateş’in cenazesinin bugün Taşköprü’ye getirileceği bildirildi.
Tunceli’de jandarma karakoluna bombalı saldırı düzenleyen PKK’lı teröristler, bir askeri şehit etti. Şırnak’ta çıkan çatışmada da astsubay Hüseyin Ateş şehit oldu