Hakan Atilla'nın ceza almasına neden olan raporu kim yazdı

Hakan Atilla'nın ceza almasına neden olan raporu kim yazdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın " O bizim evladımızdır" dediği Hakan Atilla'nın ceza almasına neden olan raporu yazan ismin halen Ticaret Bakanlığı'nda çalıştığı ortaya çıktı.

FETÖ'nün Balyoz kumpası mağdurlarından emekli Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, serbest bırakılmasının ardından Türkiye'ye dönen ve Hazine Bakanı Berat Albayrak tarafından karşılanan Hakan Atilla'nın ceza almasına neden olan rapora ilişkin dikkat çeken bir detayı gündeme getirdi.

Twitter hesabından açıklamada bulunan Üçok, “Sn Berat Albayrak, havaalanında karşıladığınız Hakan Atilla’nın 32 ay ceza almasında en önemli delil sayılan, ‘altın kaçakçılığı ve kara para aklama vardır’ diye 8.8.2014 ve 052-B/13 sayılı Raporu yazan Mehmet Eryılmaz Ticaret Bakanlığında Başmüfettiş olarak görev yapmaktadır" ifadelerini kullandı.

“O BİZİM EVLADIMIZDIR”

Hakan Atilla'nın dönmesine ilişkin açıklamalarda bulunan ve Atilla'yı Beştepe'ye davet ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu yaşamış olduğu süreç, başta şahsım olmak üzere tüm mesai arkadaşlarımızı üzmüştür, kırmıştır. Bizim için Hakan Atilla'ya herhangi bir bariyer söz konusu değildir. O bizim evladımızdır. Onu sahiplenmeyeceğiz de kimi sahipleneceğiz" şeklinde konuşmuştu.